Entrevistarem a Samantha al Trovam 2020

La huitena edició de la Fira Valenciana de la Música Trovam – Pro Weekend comptarà amb la presència de la cantant Samantha, coneguda pel seu pas pel grup Cactus i per programes de televisió com Family Duo d’À Punt Mèdia i Operación Triunfo de Televisió Espanyola. D’altra banda, cal destacar que ja s’han fet públics els horaris de totes les actuacions musicals i de les activitats professionals que es desenvoluparan a Castelló de la Plana entre el dimecres 11 i el dissabte 14 de novembre. S’ha de tenir en compte que la programació s’ha hagut d’adaptar a les restriccions horàries fixades per les autoritats.

La popular cantant valenciana participarà en una de les ‘Converses del Trovam’ de la Fira Valenciana de la Música el dijous 12 de novembre a les 18:00 hores. La vocalista contarà les seues experiències i opinions en un diàleg conduït per l’editor de la revista Tresdeu.com Òscar Piera i director de projectes de Tresdeu Media.

Samantha va nàixer a Beniarrés, a la comarca del Comtat. Es va iniciar en la música en la secció de percussió de la banda municipal del seu poble on també la van encoratjar a rebre classes de cant. Posteriorment, va agafar experiència en els escenaris amb una orquestra i, en febrer del 2018, va irrompre en el panorama musical valencià amb la banda Cactus, projecte que compartia amb Eldemuro i Mik Kelen. Després del debut homònim i acabada la gravació del segon àlbum del grup, Roma, Samantha va ingressar en l’Acadèmia d’Operación Triunfo, on es va quedar a les portes de la gran final de l’onzena edició. Els singles “Quiero que vuelvas” i la versió en valencià “Espere que tornes” han servit d’aperitiu per al seu primer treball titulat Nada, la publicació del qual coincidirà amb la seua presència en la Fira.

A més de la de Beniarrés, ja coneixem quins altres cantants estaran presents en aquesta edició. En total hi hauran trenta-sis concerts al llarg de quatre jornades. Com és habitual, l’organització ha combinat propostes consolidades i artistes emergents de gèneres molt diversos i ha configurat una programació paritària on destaca la presentació de nous treballs.

Així, el públic podrà gaudir de l’actuació de Maria Arnal i Marcel Bagés amb la preestrena del seu pròxim disc. També sonaran Le Parody, qui unifica flamenc i electrònica; l’indie-pop del saragossà Bigott; i la vocalista i pianista Meritxell Neddermann. A més, Anna Andreu, Le Nais, Maria Jaume, Fizzy Soup, Escuchando Elefantes, Kings of the Beach, Zetak, i els portuguesos dois, pois passaran pels escenaris de la Fira.

D’altra banda, els assistents podran escoltar les noves cançons de més d’una quinzena de formacions valencianes. En primer lloc, cal destacar la presència de Ciudad Jara, banda de rock encapçalada per Pablo Sánchez (La Raíz). Els ritmes urbans estaran representats per Cactus, mentre que Futuro Terror oferirà les melodies de pop cru de l’àlbum Sangre. Les bandes Tardor, Badlands i Funkiwis s’uneixen a la representació valenciana al costat de Gem, Laura Esparza i Carlos Esteban, Vienna, Nuc, Néstor Mir, Amazonians i Xavier de Bétera. A més, la Fira comptarà amb una nodrida representació castellonenca gràcies a Pleasant Dreams, BlackFang, Montefuji, Lèpoka, Loretta’s i The Black Beat.

En el Trovam – Pro Weekend no faltaran propostes de jazz i blues amb el quartet del trompetista David Pastor, la vocalista Elma Sambeat i el duet Solà & Estella. A més, es recordarà Ovidi Montllor en el 25 aniversari de la seua mort amb l’espectacle Ovidi 25. No se’n va, és qui torna. El muntatge de música familiar d’ELVISent i Jornalers completa la programació.

Però no només hi hauran concerts, entre les activitats organitzades destaquen les taules de debat sobre les decisions polítiques i la indústria musical després de la pandèmia i la redacció de l’Estatut de l’Artista. Així mateix, la Fira acollirà la segona edició de les Jornades TIIM (Turisme & Indústria Musical) amb la presentació d’iniciatives culturals singulars i una xarrada sobre tecnologia i turisme.

D’altra banda, cal destacar la realització de tallers pràctics sobre aspectes molt diversos: agregadors digitals; playlisting en Spotify; la indústria del videoclip; les contractacions; l’esponsoritazació; i l’anàlisi de dades. Els assistents podran conéixer projectes com els Premis MIN, el circuit Girando Por Salas (GPS) o la Unió Fonogràfica Independent (UFI), així com assistir a la presentació de diversos llibres sobre música. Finalment, les ‘Converses del Trovam’ també comptaran amb la participació de Christina Rosenvinge, Raül Fernández ‘Refree’ i Juanma Latorre, del grup Vetusta Morla.

L’organitació ha fet públics els horaris de les quatre jornades, que es podran gaudir en directe o des de casa. Cal recordar l’estricte protocol de seguretat que se seguirà per tal d’aconseguir que la Fira siga un entorn segur. D’aquesta manera, i d’acord amb les normatives i indicacions sanitàries, l’accés tindrà caràcter nominatiu a través d’acreditació professional, entrada o invitació; serà obligatori l’ús de la mascareta i del gel hidroalcohòlic; no es permetrà l’entrada a les persones que superen els 37,5º de temperatura; s’hauran de fer servir els itineraris marcats per tal de desplaçar-se pels recintes; el consum de begudes i menjar sols estarà permés en les zones habilitades per a eixos usos; i els aforaments s’adaptaran a les restriccions corresponents.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €