Aquests són els nous programes d’À Punt

À Punt estrena el proper dilluns dos programes nous dins del prime time. A les 22:00 hores és el torn de Cara o creu, presentat per Manu Lajarín i Àlex Blanquer i a les 23:00 hores, la proposta és Loving Comunitat Valenciana, conduït pel jove xinés Hu Zhao.
L’estiu passat, la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació es va dirigir al sector audiovisual valencià perquè s’aportaren propostes de formats relacionats amb la promoció de destinacions turístiques de proximitat, per a emetre’ls en À Punt Mèdia. El resultat són tres programes d’entreteniment que posen en valor la varietat de la nostra oferta turística.
L’estrena dissabte 31 d’octubre del primer dels programes, El meu lloc al món, va marcar un 5% de share. Aquesta primera producció, en col·laboració amb la Conselleria de Turisme, per a promoure aquest sector estratègic de la Comunitat Valenciana, va encetar el seu viatge amb bon peu i va rebre el vistiplau de l’audiència amb més de 84.000 espectadors que el van seguir de principi a fi.

Cara o creu és un programa de viatges que ensenya les dues cares del turisme a la Comunitat Valenciana: el més luxós i el més assequible. Al llarg de huit capítols, els presentadors es jugaran al popular joc del cara o creu qui farà l’itinerari turístic amb més pressupost i qui el farà amb un pressupost total de només 150 euros. Tots dos viuran experiències inoblidables. Àlex Blanquer, copresentadora del programa, afirma que ha sigut una oportunitat de respirar aire fresc, una experiència de deu. El programa suposa una oportunitat a tots els valencians i valencianes d’anotar en la seua agenda plans per a descobrir racons fantàstics perquè hi ha molt bones idees i per a tot tipus de gent. «Ara que no podem eixir de la Comunitat, cal aprofitar per a anotar llocs i, quan puguem, apostar per redescobrir la nostra terra», ha afegit. D’altra banda, el presentador Manu Lajarín considera que el programa serveix per a valorar el que tenim, una lliçó que ens deixa la pandèmia, ara que no podem viatjar lluny, gaudim del que és nostre, que està prop i és molt bonic.
El programa és una adaptació de Heads & Tails, un format de la distribuïdora internacional Widenn que és un èxit a Ucraïna (Inter TV) i a Rússia (Friday TV). També s’ha estrenat a Polònia i es prepara a Alemanya.

Manu Lajarín i Àlex Blanquer, presentadors de ‘Cara o Creu’

Loving Comunitat Valenciana és un programa d’entreteniment en què un viatger estranger d’origen xinés arribarà a la Comunitat Valenciana a fer turisme i anirà descobrint un ventall d’experiències inoblidables. Un viatge en què redescobrirem el territori i els nostres costums a través dels ulls de Hu Zhao, un jove que va deixar sa casa i la seua família a la Xina perquè volia recórrer món, però va cometre un error: un dels primer llocs que va visitar va ser la Comunitat Valenciana. I ací s’ha quedat, enamorat d’una terra i de la seua gent.

Hu Zhao, presentador de ‘Loving Comunitat Valenciana’

El presentador considera que la seua curiositat l’ha fet descobrir l’alegria i bon humor dels valencians: «M’encanta conéixer gent quan viatge i el vostre caràcter tan alegre, que trenca les distàncies i barreres. No sou com nosaltres els orientals, em feu sentir molt còmode viatjant per la Comunitat Valenciana».
Vicent Puertes, productor del programa, destaca que durant els dos mesos de gravació del programa han volgut fer un format documental de viatges, molt de moda actualment, per tal de mostrar d’una manera atractiva i desenfadada el xoc cultural que experimenta un estranger en descobrir els nostres paisatges, la nostra mar, la nostra cultura i la nostra gastronomia. D’aquesta manera, en Loving Comunitat Valenciana, el protagonista emprén un viatge que és real, on totes les experiències, anècdotes i aventures passen de veritat i les seues reaccions són espontànies, sense artificis”.
És un format televisiu al més autèntic possible perquè els espectadors, a més de posar en valor el gran patrimoni natural i cultural que tenim a la Comunitat, també puguen enamorar-se d’un personatge i d’una cultura tan especial com la xinesa.

Els mitjans de comunicació públics valencians han respost des del primer minut a la crida de Turisme Comunitat Valenciana, amb qui els uneix un conveni de col·laboració, per al foment del turisme de proximitat. No solament perquè és una mesura pal·liativa eficient, encara que limitada, dels estralls de la crisi, sinó també perquè, com a mitjans de comunicació, els permet assolir objectius que van més enllà de la reactivació econòmica, com és la promoció del patrimoni natural, històric o cultural.

 

 

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €