Set curts valencians candidats als Goya

L’Acadèmia del Cine Espanyol ha donat a conéixer els curtmetratges seleccionats per a competir en la 35 edició dels Premis Goya que se celebraran el 6 de març de 2021. El total de curts seleccionats ha sigut de 35, per la qual cosa els set curts valencians que estan inclosos en aquesta selecció suposen un 20 % del total.

La comissió de curtmetratges ha seleccionat deu títols d’animació, deu en l’apartat documental i quinze en la categoria de ficció, que podran ser votats pels acadèmics en les pròximes setmanes, per a decidir els que finalment optaran als Goya 2021.
D’entre els seleccionats hi ha 3 curts d’animació valencians: ‘Blue & Malone: Casos imposibles’ d’Abraham López Guerrero. Aquest és el segon curtmetratge protagonitzat pels grans herois dels casos minúsculs. Aquesta vegada ens trobem amb l’extraordinari Desadultizador, un curiós invent de Big Blue Cat, que permet als adults veure als éssers imaginaris. Gràcies a aquest artefacte de la mà de Berta, una reportera de TV, coneixerem com és la vida d’un detectiu imaginari i respondrem a la pregunta més inquietant de tots els éssers imaginaris: Que succeiria si els xiquets deixaren d’imaginar?

BLUE&MALONE_CASOS IMPOSIBLES_Trailer_03 from ESDIP Escuela de Arte on Vimeo.

‘Metamorphosis’ de Carla Pereira i Juanfran Jacinto, guardonat com Millor Curtmetratge d’Animació al festival de Màlaga, narra la història d’un home de mitjana edat que encara viu amb la seua mare, perd definitivament el contacte amb la realitat una nit, i ordeix un pla per a alliberar-se dels fantasmes que li turmenten.

METAMORPHOSIS from Autour de Minuit on Vimeo.

I ‘Rutina: la prohibición’ de Sam Ortí Martí, quan el més ric dels burgesos descobreix que les seues reserves d’oxigen estan disminuint, no dubtarà a usar les seues influències i capacitat de xantatge per a aconseguir restablir-les. Usarà el poder religiós per a convéncer als submisos i creients ciutadans que el consum d’aquest imprescindible recurs és pecat. D’aquesta manera seran ells mateixos els que s’autoinfligisquen la restricció, condemnant en molts casos a la mort a aquells més desfavorits, a més es reprimirà violentament a qui qüestione la veracitat de tal afirmació.

En l’apartat documental està seleccionat el curt valencià ‘El deseado’ d’Óscar Bernàcer, Vicente ha tingut una infància plena. Ha sigut un xiquet volgut i desitjat pels seus pares. Així ho van fer constar celebrant una gran festa el dia que va arribar a casa nounat. Tot en la seua vida és aparentment normal, fins que la notícia dels bebés robats salta als mitjans de comunicació i, trenta-huit anys després, descobreix que va ser comprat.

En la categoria de ficció els tres curts valencians seleccionats són: ‘A la cara’ de Javier Marco Rico, que narra la història de Lina, a qui no li importa que la insulten. Però si ho fan, que siga a la cara.

A LA CARA trailer from Javier Marco on Vimeo.

‘Orquesta Los Bengalas’ de David Valero Simón, l’història d’una orquestra formada per quatre amics jubilats que porten més de 30 anys tocant en les festes dels pobles, però enguany alguna cosa ha canviat.

Trailer “Orquesta Los Bengalas” from David Valero on Vimeo.

I ‘Piel y corazón’ d’Adán Aliaga.  La història de superació de Lola, una jove amb un cert desordre mental. La protagonista, interpretada per Isa Feliu, viu a Alacant però es trasllada a les nits a Benidorm per a robar a turistes borratxos, als quals també droga.

 

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €