Zoo, Ciudad Jara, Amaral i més canten per una cultura segura

Els valencians Pablo Sánchez (Ciudad Jara) i Panxo (ZOO), al costat d’altres artistes com Amaral, Luis i Pedro Pastor, Delaporte, Rayden, Sara Socas o TéCanela reinterpreten la cançó de l’argentí Horacio Guarany, ‘Si se calla el cantor’ en suport a la #CulturaSegura. Des de l’Albufera, Benimaclet o les Torres dels Serrans de València, els diferents versos del tema han sigut gravats en diferents punts del país com El Parc Rural de Anaga a Tenerife, la Costa Quebrada càntabra, L’Alhambra o els Murals de San Isidro d’Orihuela, entre d’altres.

 

 
 

Amb el lema ‘Si calla el cantor, calla la vida’, la trentena d’artistes alerten a públic i administracions públiques del perill de convertir la cultura en un luxe prescindible. El valencià Pablo Sánchez de Ciudad Jara, impulsor de la idea, comenta: «El nostre sector està extremant la seguretat a nivells màxims. Qualsevol que haja assistit a algun concert en aquesta nova normalitat pot veure que és vint vegades més segur que estar en un bar o anar a un centre comercial. Entre tots cometríem una imprudència si deixem al sector artístic i cultural en l’últim escaló enfront de la pandèmia».

Aquesta “reivindicació musical” és impulsada per la plataforma recentment creada ‘#CulturaSegura’ que, amb el suport de ACCES (Associación Estatal de Salas de Música en Directe), reuneix a més d’un centenar d’espais artístics de tot el país, promotors, grups de música i agències del sector.

La iniciativa independent #CulturaSegura -creada davant l’avanç de la pandèmia i la imposició de mesures cada vegada més restrictives per al sector- naix amb la intenció de generar una “agenda cultural segura” de cara als pròxims mesos donant visibilitat a tots els espais, sales i festivals que programen dins dels patrons segurs.ç

Els beneficis generats amb aquesta cançó aniran destinats a reforçar i consolidar la iniciativa Cultura Segura i a visibilitzar el sector musical.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €