Tota la programació de 2021 de La Mutant de València

Comença la nova temporada de La Mutant, i entre la seua programació es deixen entreveure l’interès per nous creadors/es i propostes. Les obres on es combinen elements d’arts i camps diversos des d’una perspectiva avantguardista, és especialment identificativa de la filosofia de La Mutant. Alguns dels seus exponents durant la nova temporada seran la gala dels III Premis Tresdeu, la peça Bailar al sonido (26 i 27 de març), de la coreògrafa Sandra Gómez, o les cites performatives i d’investigació AcciónLab (15 i 16 de maig i 19 i 20 de juny) i AHORA Festival d’Arts Vives (del 24 al 27 de juny), ambdues organitzades per col·lectius pertanyents a la ciutat de València. Per la seua banda, la dansa local estarà representada per companyies com Ladyfunta, encarregada de posar en escena La rebel·lió de les papallones o la primavera que les va parir (4 i 5 de juny), o Nou Dansa, que el 16 i 17 d’abril portarà a la sala l’estrena absoluta de Fake Life, una reflexió sobre l’existència impersonal de molts joves que viuen lligats als seus telèfons mòbils, dins del Festival Dansa València.

Les actuacions de músics i formacions valencianes tornaran a tindre un paper destacat en la nova temporada de La Mutant, amb ofertes tan diverses com el quintet de jazz encapçalat pel saxofonista Manolo Valls (25 de març, Premi Carles Santos al millor disc d’este gènere), la barreja de pop, funk, R & B i hip-hop del grup Pete Lala (22 d’abril) o la música d’arrels tradicionals del trio Marala (6 de maig), la integrant del qual Sandra Monfort és natural de Pedreguer. A més, el 23 de maig i el 6 de juny es celebraran les Berlín Series, dues sessions de música experimental inspirades en les noves tendències berlineses i organitzades per la plataforma Diàleg Obert, amb seu al barri del Cabanyal.

Finalment, dues seran les propostes de tipus audiovisual que passaran pel teatre estos pròxims mesos: el festival de sèries LABdeseries (20 i 21 d’abril), que portarà a La Mutant col·loquis i projeccions de les millors ficcions televisives, i el cicle de cinema El terror de ser mujer (5 i 6 de març), una mirada al paper de la dona en el cinema de terror coordinada pel duo cinèfil Bloody Girls.

Referents estatals i internacionals de l’escena alternativa

A més de l’àmplia representació valenciana, la sala del carrer Joan Verdeguer comptarà en la seua programació amb alguns dels artistes i companyies més importants de l’escena alternativa estatal. Al febrer, dos reconeguts creadors barcelonins portaran fins a la sala els seus espectacles més recents: d’una banda, Xavier Bobés proposarà a Corpus (dies 12 i 13) un diàleg entre l’art teatral i l’escultòric reservat únicament per a 25 espectadors; per una altra, Quim Girón, al capdavant de la formació Animal Religion, oferirà la seua particular interpretació del món del circ en Ahir (dies 19 i 20). Finalment, també al febrer, els gallecs Matarile posaran en escena Daimon y la jodida lógica (dies 26 i 27), un muntatge de gran format on la dansa conviu amb la música en directe.

Ja al març, la parella artística formada per Laida Azkona i Txalo Toloza portaran des de Navarra Teatro Amazonas. El delirio más grande del mundo (dies 12 i 13), una nova entrega del seu projecte performatiu sobre el colonialisme actual, i la setmana següent la mítica banda de rock madrilenya Los Enemigos presentarà en viu el seu últim LP Bestieza (dia 20). El 30 d’abril i l’1 de maig, i relacionat amb la celebració del Dia Internacional de la Dansa, la companyia catalana La Intrusa (Premi Nacional de Dansa 2015) oferirà en It’s a Wrap una reflexió sobre el concepte de final amb homenatges al cinema d’Stanley Kubrick, i el 28 de maig el malagueny Alberto Cortés presentarà amb El ardor un poema teatral sobre societat i revolució. Finalment, els lleonesos Nilo Gallego i Chus Domínguez, integrants del col·lectiu experimental Orquestina de Pigmeos, representaran en Brilliant Corners (25 i 26 de juny) el seu particular rodatge cinematogràfic en una peça que també combina música i performance.

A més, per La Mutant passaran estos mesos prestigiosos artistes del circuit internacional, com el britànic establert a Barcelona Thomas Noone i el seu aclamat monòleg ballat After the Party (7 i 8 de maig), on conversa amb un alter ego amb forma de titella i per el qual va ser finalista als Premis Max 2019, o l’argentina resident a Bèlgica Ayelet Parolin, que l’11 de juny visitarà la sala amb un doble espectacle de dansa, Wherever the Music Takes You II i With.1

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €