Els personatges de Kubrick cobren vida a La Mutant de la mà de La Intrusa


La Intrusa -referent nacional de la creació artística contemporània, reconeguda amb el Premi Nacional de Dansa en 2015- representa a La Mutant de València It’s a Wrap (Kubrick Is Dead). Un espectacle que gira entorn la identitat de les figures de ficció, que arriba este cap de setmana a La Mutant, 30 d’abril i 1 de maig, 19:30 hores. Des dels primers temps de l’art, els personatges ficticis han somiat amb transcendir més enllà dels seus creadors. El 1921, l’escriptor Luigi Pirandello estrenava a Roma l’obra Sis personatges a la recerca d’autor, en la qual abordava esta qüestió des de la perspectiva d’una família inventada que anhelava una existència lluny de l’escenari i convertir-se en els amos del seu propi destí. Un segle després, la companyia barcelonina La Intrusa pren el text de Pirandello com a punt de partida.

En aquesta ocasió, l’agrupació ofereix un espectacle on els personatges “orfes” pertanyen a l’imaginari de Stanley Kubrick. I el títol del qual remet a una expressió cinematográfica utilitzada per a designar el final d’una escena o una pel·lícula: It’s a Wrap. En la peça, sis personatges de la filmografia del mític realitzador reben la notícia de la seua mort. Com en tota l’obra de Kubrick, són éssers amb personalitats molt extremes, temperamentals i trastornats, als que la pèrdua del seu “pare” causarà una autèntica commoció emocional: l’Alex de La naranja mecánica, la protagonista de Lolita, Jack i Wendy Torrance de El resplandor i el sergent Hartman de La chaqueta metálica. A ells es suma el “Cromaman“, eixa figura que en el món de cinema vesteix de verd i permet fer els efectes especials. Des d’este instant, cada un d’ells desenvoluparà el seu propi viatge d’autoafirmació, amb la complicitat d’una professora d’interpretació que exercirà com a guru existencial.

It’s a Wrap (Kubrick Is Dead) és una aposta ferma per la transversalitat de gèneres, articulant al voltant de la dansa elements propis del teatre, el cinema o la música, que en este cas sona per dues vies diferents: la diegètica, que escolten els personatges, i l’externa, com reforç a la imatge que observa l’espectador. «Hi ha un fort sentit de fisicalitat al servei d’una dramatúrgia multidisciplinar, teixida des de la màxima ficció fins a les essències de la condició humana», expliquen els dos directors de La Intrusa, Virginia García i Damián Muñoz. «Hem volgut presentar un exercici de retroprojecció cap al nostre futur, amb personatges, intèrprets i persones». En la funció de divendres 30 d’abril es llegirà, a més, el manifest del Dia Internacional de la Dansa.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €