Què fer a Alacant este cap de setmana? La Plaça del Llibre et porta opcions


La Plaça del Llibre torna a Alacant amb la seua cinquena edició, aquest any coincidint amb el Dia del Llibre. Un esdeveniment que plena de cultura segura els carrers de la ciutat amb més d’una vintena d’activitats. El gran encontre de la producció editorial en valencià tindrà lloc a la plaça del Port el cap de setmana del 23 al 25 d’abril. A l’acte participen més d’una desena d’editorials amb més de mil títols en la nostra llengua a la venda. A més, per tal d’ajustar-se a la situació sociosanitària, la Plaça del Llibre compta amb una llibreria virtual.

Un punt d’encontre per als amants de la lectura en valencià. De divendres a diumenge, els visitants de la Plaça podran adquirir nous llibres i gaudir de les activitats programades per les entitats organitzadores o per les editorials Bullent, Onada, Pruna Llibres, Tàndem, Perifèric, Edicions 96, Vincle, Lletra Impresa, Edicions del Buc, Edelvives, Andana o el Servei de Publicacions de la Universitat d’Alacant. Així, durant aquest cap de setmana la ciutat s’omplirà de presentacions literàries, trobades amb autors, animacions infantils i música.

Aquest any, per primera vegada en el festival, la interpretació en llengua de signes acompanyarà algunes de les activitats en col·laboració amb Fesord. A més, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC) organitzarà el 24 d’abril una sessió de micro obert on es llegiran textos dels socis.

El programa d’aquesta edició compta amb més de vint activitats programades, que abasten tot tipus de gèneres i de públics. El programa també busca apropar la ciutat d’Alacant a través de la literatura a tots els públics, amb presentacions com la de Miquel Grau 53/1997 (Pruna Llibres) o la juvenil 25 de maig (Edelvives), que expliquen la història de la localitat.

El públic més adult també podrà gaudir d’altres presentacions com La meva cambra més estimada (Vincle). La vesprada del dissabte hi haurà programació especial per als amants de la poesia, en què es presentarà entre d’altres Nit fidel i virtuosa, de la Nobel de Literatura Louise Glück, editada en la nostra llengua per Edicions del Buc.

La Plaça del Llibre d’Alacant a més, destaca per la seua aposta per la literatura infantil i juvenil: més de la meitat de l’oferta tant en llibreria com en programa correspon a infantil i juvenil. En aquest sentit, la programació infantil i juvenil és ben variada. També hi ha organitzades activitats per a centres escolars en format streaming, adaptant-se a la situació sociosanitària.

La Universitat d’Alacant (UA), a més, presenta la Col·lecció L’Ordit, del seu Servei de Publicacions; la conferència On hi ha un còmic, demà hi haurà una lectura; les adaptacions de les vinyetes de Tirant lo Blanc, a càrrec de l’Aula del Còmic; i amb l’organització de les activitats infantils, com els jocs de fusta a l’espai Bibliocirc o el concert del diumenge amb Canta Canalla.

Els organitzadors han explicat que les edicions de Castelló i València, celebrades la passada tardor, ja van comptar amb totes les mesures sanitàries i van suposar un èxit quant a afluència de públic.

El cartell farcit de llibres que ha caracteritzat els últims anys la identitat de la Plaça del Llibre enguany es renova amb l’estil de Cachetejack. Aquesta firma, conformada per la parella d’il·lustradores Nuria Bellver i Raquel Fanjul, presenta un disseny ple de color, energia i humor.

Cartell-Alacant

 

Fotografies: Plaça del Llibre

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €