Escola Valenciana impulsa una ‘Onada’ de matriculacions en valencià

Escola Valenciana ha fet pública la seua campanya de matriculació escolar 2021-2022, que per primera vegada s’adreça a l’alumnat de Secundària, amb el lema “Puja a l’onada, matricula’t en valencià”. L’entitat promou un repte de tiktok que anime a matricular-se en valencià el pròxim curs 2021/22, així encoratja a triar centres amb programes amb un alt percentatge de càrrega lectiva en valencià.

Escola Valenciana busca engrescar la gent jove amb els avantatges d’estudiar en valencià, com “l’ambient, les amistats o perquè el coneixement de llengües és el millor camí del futur”, amb la finalitat que aquesta joventut es convertisca en “una onada de matriculacions en valencià”. Per tal d’animar a “triar aquells centres educatius amb programes lingüístics que fan del valencià la llengua vehicular d’aprenentatge”, Escola Valenciana ha impulsat el repte “Onada pel Valencià” i anima a tiktokers perquè repliquen aquest ball i visibilitzen la importància de matricular-se en valencià.

La campanya està protagonitzada per tiktokers d’actualitat com Sílvia P. Sesé (@MissTagless), Fran Tudela (@CabraFotuda), Ana Pérez (@Socundinosaure), Júlia Escrivà (@juescriva) o Clara Cerdán (@figamon). També hi apareix la cantant JazzWoman, que posa la música de la campanya, amb la cançó Amor i amistat, del seu àlbum Malèfica (2020).

Amb el detonant “i si fem un repte de TikTok i, així, animem la gent a matricular-se en valencià?”, les tiktokers promouen una coreografia i el repte de ballar-la i, així, difondre i promoure les matriculacions en valencià el pròxim curs. Per aquest repte, Escola Valenciana ha triat la cançó Amor i Amistat perquè l’ensenyament en valencià no només és aprenentatge de llengües, millors competències i perspectives de futur, sinó que també representa relacions socials, amistats i fer colla.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €