‘Nits de Vivers’: 21 espectacles durant 5 setmanes d’estiu

El mes d’agost comptarà amb una nova cita en el calendari cultural de la ciutat de València: Nits de Vivers. Aquest cicle de concerts començarà el dijous 29 de juliol i s’allargarà durant cinc setmanes per a oferir 21 espectacles de gèneres molt diversos als Jardins de Vivers de la capital del Túria. D’aquesta manera, el públic podrà gaudir amb propostes de pop (Los Secretos, Zahara, Sidonie, Shinova), rock (M-Clan, León Benavente, Corizonas, Novedades Carminha, Los de Marras), rap i música urbana (Nach, Los Chikos del Maíz, Prok, Morad, Iseo & Dodosound) i una nit dedicada a la música electrònica de ball de la primera dècada dels 2000. També hi actuaran dos monologuistes, com son Xavi Castillo i David Guapo.

El cicle s’encetarà el dijous 29 de juliol amb la presència de Novedades Carminha. Els gallecs segueixen oferint temes de pop-rock ballable, amb incursions en el dub, la rumba i el funk-soul. Un dia després serà el torn de Los de Marras. El grup valencià presentarà el seu recent disc Peligro Esperanza, on segueix conjugant les guitarres contundents amb lletres directes i emocionals. El dissabte 31 de juliol se celebrarà el recital de M-Clan en format de duo acústic. El cantant Carlos Tarque i el guitarrista Ricardo Ruipérez repassaran la seua llarga trajectòria amb un revestiment íntim. El primer dia d’agost està reservat per a Iberia Sumergida, reconeguda banda tribut a Héroes del Silencio que comptarà amb la presència de Pedro Andreu, bateria original dels saragossans.

La segona setmana de Nits de Vivers s’obrirà el dimecres 4 d’agost amb Xavi Castillo. L’humorista valencià posarà en escena l’espectacle La Bíblia, on fa la seua particular interpretació de l’Antic i el Nou Testament. El dia 5 hi actuaran Shinova. Els bascos són una de les referències de l’indie actual i posaran de llarg el seu últim treball, La buena suerte, farcit de línies de guitarra, teclats i elements electrònics. El divendres 6 d’agost farà parada a València el grup León Benavente. El directe s’emmarca en la represa de la gira de presentació de Vamos a volvernos locos, el seu tercer llarga durada i peça que els ha consolidat com una de les bandes capdavanteres del pop-rock espanyol. En la jornada del dissabte 7, els assistents vibraran amb les melodies jamaicanes del duet Iseo & Dodosound. La seua fusió de textures electròniques amb sons analògics ha captat l’atenció de milers de seguidors del reggae i el dub.

La música tornarà als Jardins del Reial el dimecres 11 d’agost amb Zahara. L’andalusa se centrarà en les cançons del seu disc més recent, PUTA. Es tracta d’un treball on la cantant denuncia les situacions d’assetjament que viuen moltes dones. El dia 12, Vivers acollirà una formació clàssica del pop espanyol: Los Secretos. Els madrilenys tocaran les millors peces de la seua trajectòria en un format cuidat i elegant de sextet acústic. El divendres 13 d’agost, el públic podrà escoltar en directe els temes de El regreso de Abba, últim àlbum de Sidonie. Els catalans tampoc oblidaran les cançons que els han convertit en una de les bandes punteres del pop estatal. El cantant Zenet hi actuarà el dissabte 14 d’agost per a mostrar eixe llenguatge propi que ha creat a partir del jazz amb elements del fado, el tango, el swing, la música cubana o la copla, entre d’altres estils. El monologuista David Guapo serà l’encarregat de tancar la setmana el dia 15 amb l’espectacle #QUENONOSFRUNJANLAFIESTA2.

Nits de Vivers prosseguirà el dimecres 18 d’agost amb Corizonas, formació de rock que aterrarà a València amb nou disc sota el braç: Corizonas III. El dia 20, el festival comptarà amb Prok, precursor de l’anomenat rap seriós o lleial i conegut per les seues aventures amb Ayax. Les rimes i beats del hip hop també seran els ingredients fonamentals de la nit del dissabte 21 d’agost gràcies a Nach. L’alacantí és una referència ineludible del rap fet en castellà en les últimes dos dècades i els assistents podran ser testimonis de la seua imponent lírica. El dia 22, l’escenari del festival servirà per a recordar les grans nits de sales mítiques com Arabesco, Distrito 10, Bananas, ACTV, Puzzle o Chocolate. Els protagonistes seran els discjòqueis, intèrprets com Jerry Daley, Carol McCloskey i Kriss Orue, mentre que Bartual farà de mestre de cerimònies.

La cinquena i última setmana del cicle arrancarà el dijous 26 d’agost amb Hard GZ, jove artista urbà de hip hop de fort compromís social que acumula milions de visualitzacions i escoltes de les seues cançons. Els valencians Los Chikos del Maíz actuaran el dia 27 per a presentar el seu últim llançament, l’EP David Simon, on tornen a demostrar perquè són una de les formacions de rap polític més seguides del país. Nits de Vivers continuarà el dissabte 28 d’agost amb Morad. El cantant espanyol d’ascendència marroquina ha emergit com un nom imprescindible del hip hop drill estatal amb lletres que reflecteixen els moments difícils de la seua infantesa i adolescència. Finalment, el festival tancarà la seua primera edició el diumenge 29 d’agost amb la mítica banda Barón Rojo. La formació torna als escenaris amb la gira El último vuelo en la qual repassaran els seus grans temes en el seu tour de comiat.

El cicle naix amb una clara voluntat solidària gràcies a la col·laboració de l’Associació Àmbit i les seues activitats d’inserció social i laboral. Concretament, els concerts donaran suport al projecte Rebrot que aposta per l’agricultura social per a la reinserció de persones en situació de vulnerabilitat. Els concerts es desenvoluparan en un espai a l’aire lliure que té unes dimensions ideals per al compliment de les mesures de seguretat front la pandèmia. A més, el recinte comptarà amb serveis de gastronomia i pàrquing de bicicletes.

Aquest nou festival està integrat en la marca Mediterranew Musix que promou Turisme Comunitat Valenciana i compta amb el patrocini de Vibra Mahou. Les entrades per a tots els concerts de Nits de Vivers es posaran a la venda el divendres 21 de maig a les 8:00 h a través de la seua pàgina web.

Nits_de_Vivers_Cartell

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €