Coneix qui actuarà a la 25a edició del Festival de Jazz de València

La presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, el director del Palau, Vicent Ros, i el coordinador del Festival, Enrique Monfort, han presentat el Festival de Jazz de València, que, organitzat pel Palau de la Música, complix la seua 25a edició “reunint a grans artistes del panorama internacional i nacional, així com el millor jazz valencià”. Es desenvoluparà des del 2 al 31 de juliol al Teatre Principal de València i a diversos barris i pobles de la ciutat. El disseny de la campanya d’imatge és de Diego Mir.

La regidora Gloria Tello ha manifestat que el Festival de Jazz “torna a ser el gran festival que era abans de la pandèmia, però també és molt simbólica ja que es tracta de la 25a edició”. És una edició “carregada de Grammys, que està dissenyada perquè tota la ciutadania puga gaudir del millor jazz, i que ha ampliat la presència d’artistes internacionals de primeríssim nivell, nacionals i de la nostra terra”.

“A més, enguany, particularment i tal com vàrem fer l’edició anterior, seguim donant tot el suport als nostres músics per a contribuir a pal·liar els efectes tan negatius provocats per la pandèmia, entre ells, la pèrdua d’ingressos. Així, cal recordar que en l’any 2015, de 9 concerts, en sols 3 hi havia músics de jazz valencians i, enguany, en el Festival, de 18 concerts, 12 serien amb professionals valencians i, si sumem el seminari, serien més de 100”, ha afegit. 

“Un altre aspecte a destacar en este festival és el seu pressupost, que quasi duplica el de l’any passat, arribant als 248.231,50€”, ha indicat la regidora; mentre que el director del Palau de la Música, Vicent Ros, ha assegurat que “amb una programació com esta podem afirmar que ens posem clarament al capdavant dels festivals de jazz de la Comunitat Valenciana i de tot l’arc mediterrani de l’Estat”. “El Teatre Principal és un lloc ideal per a gaudir del millor jazz”. “És un festival irrepetible per diverses raons, perquè és creació, perquè és música pura i és jazz”, ha agregat.

Tots els concerts començaran a les 20:00 hores i els preus abasten des dels 5€ fins als 30€. L’excepció és el concert del dia 9 de juliol, el de Damaris Gilabert i la Happy Band Sedajazz Kids, a les 11:00 hores. El concert que inicia el Festival i que protagonitzarà la Banda Simfònica Municipal (2 juliol), així com el que tanca les actuacions al Principal, el d’homenatge a Toni Belenguer (17 juliol), són gratuïts. 

“Torna d’esta manera el Festival de Jazz de València amb un cartell carregat de Grammys, que internacionalment reunix a llegendes del jazz com John Scofield (5 juliol), considerat com l’innovador de la guitarra de jazz moderna i que presenta en el Festival el seu últim projecte Yankee Go Home. Com també el gran contrabaixista Ron Carter (10 juliol), el mític membre de l’històric quintet de Miles Davis entre 1963 i 1968, i que visitarà València acompanyat pel seu quartet Foursight. Dos grans jazzmen com són el saxofonista Joe Lovano i el trompetista Dave Douglas (13 juliol) presenten el seu últim treball, Other Worlds. Destaca també la visita i el debut en el festival de Snarky Puppy (12 juliol), una de les bandes més populars i influents del jazz modern amb quatre Grammys i que presentarà Immigrance”, ha informat Glòria Tello. 

En el Festival de Jazz de València també debuta Sílvia Pérez Cruz (6 juliol) que presenta amb la formació Farsa Circus Band la seua proposta interdisciplinària de fusió Farsa. El trio de jazz Colina-Miralta-Sambeat (CMS) (9 juliol) proposarà la fusió del jazz i el flamenc junt amb Juan Gómez “Chicuelo”, un dels guitarristes flamencs més reconeguts.

El jazz valencià iniciarà el Festival amb la Banda Simfònica Municipal de València, dirigida per Rafael San-Espert, amb el grup Spanish Brass i Barcelona Gòspel Messengers, que oferiran al públic assistent un repertori amb els millors estàndards i gòspel (2 juliol). L’Orquestra de València torna al Festival amb el gran trompetista David Pastor (8 juliol). Presentaran el projecte Symphonic Jazz Sketches, que serà dirigit per Miguel Ángel Navarro. La següent cita serà un ensemble de músics valencians, que faran un tribut al mític disc The Black Saint and the Sinner Lady de Charles Mingus (14 juliol). I tancarà el Festival al Teatre Principal l’homenatge al gran trombonista Toni Belenguer (17 juliol) amb un altre ensemble format per alguns dels millors músics de la Comunitat Valenciana.

“El Festival de Jazz també es caracteritza pel seu vessant pedagògic, i, en este sentit, tornen les professores i professors del campus de Berklee a València, Berklee All Stars (7 juliol) amb un concert de jazz fusió, jazz llatí i música original”, ha destacat la regidora que també ha ressaltat el debut de la cantant Damaris Gilabert amb la Happy Band Sedajazz Kids (9 juliol) amb un espectacle dins de “Menut Jazz”. A més torna el Seminari Internacional de Jazz del Palau de la Música, organitzat per Sedajazz, que arriba a la seua XXII edició i que es desenvoluparà del 27 al 30 de juny. Està dirigit a les i els estudiants i músics professionals de Jazz que podran assistir a Màster Classes de diferents matèries, jam sessions i unes altres activitats complementàries. Enguany les activitats es realitzaran a la seu del col·lectiu Sedajazz.

 

Jazz als Barris i Pobles de València

Glòria Tello ha explicat que tampoc faltaran els concerts gratuïts i a l’aire lliure del cicle “Jazz als barris i Pobles de València”, que enguany es desenvoluparan des del 16 al 31 de juliol i que començaran tots a les 20.00 hores. Ki Big Band inicia el cicle al Parc Central (accés pel carrer Filipines); seguirà Lirica Big Band a la plaça del Santíssim Crist de Natzaret (17 juliol); Jeff Jerolamon Jazz Experience a la plaça de l’Església de Campanar (23 juliol); Screaming Pillows a Massarojos (24 juliol); Pilar McCarthy Quintet al Perellonet (30 juliol) i Arantxa Domínguez i Ricardo Belda a la plaça de Patraix.

SnarkyPuppy

Imatge via Instagram Snarky Puppy

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €