Les cançons que més s’han sentit en juny a València


La ferramenta anomenada Spotify Charts mostra una actualització setmanal de les pistes més escoltades en les ciutats arran del món. Tot i que no ofereix un llistat d’estadístiques de totes i cadascuna de les poblacions sí que mostra les cançons més escoltades per setmanes de les més grans. En el cas de l’Estat espanyol, dins del País Valencià només podem conéixer quina és la música que més s’escolta a la ciutat de València.

De les 100 cançons que analitza la plataforma Spotify, durant tot el mes de juny són 4 les cançons que han estat dins del top 10 de cançons que són especialment populars a València:

  • La prendo – Bad Gyal

  • Tigini (Remix) – Rvfv, Kikimoteleba

  • Mariposas – Sangiovanni, Aitana

  • Yatekomo – Juseph, Quevedo

Cal afegir una cinquena que també s’ha mantingut dins de les deu primeres des del seu llançament el 16 de juny d’aquest any:

  • WAOH – Kabasaki, Israel B, Quevedo

Aquest top 5 mostra que el gènere que més s’ha sentit a la capital del Túria durant el primer més d’estiu és el reggaeton. Però, aquestes no són les úniques dades, durant aquest mes dues cançons en valencià han ocupat un lloc al top 10. Són dues cançons en les quals participa el grup La Fúmiga:

  • Juguem amb el món – Àlex Blat, La Fúmiga, ESTHER

Va ser la cançó més popular durant la primera setmana de juny, que és quan es va llançar.

  • Fotosíntesi – La Fúmiga feat. Zoo

Va ocupar el huité lloc durant la tercera setmana.

Aquests últims dos temes són els únics d’artistes valencians de les cançons més populars en juny a València. La resta de temes populars d’aquest article pertanyen a artistes catalans, canaris o madrilenys entre d’altres. Es faran populars més cançons made in el País Valencià?

Imatge via Freepik. Creada per ansiia

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €