L’última edició del Festival Desllunat a Tavernes de la Valldigna

El Festival Desllunat se’n va de la que ha sigut durant 18 edicions la seua casa: Tavernes de la Valldigna. Per a acomiadar-se, el festival torna als seus orígens amb una edició rockera que recupera el format de dos dies. L’última edició del festival a Tavernes tindrà lloc aquests 15 i 16 de juliol al Parc del Llac, a la vora del Mediterrani.

El festival va iniciar sota el nom Pop al Carrer com el primer festival indie de la comarca. En ell han actuat artistes com Arthur Caravan o Oliva Trencada, però amb el pas del temps ha evolucionat a conseqüència del canviant perfil dels qui assisteixen cada edició. És el festival més petit del món i es realitza a una plaça xicoteta anomenada la Plaça de les Palmeretes, que en qüestió de dies dirà adeu al festival amb l’edició 2022.

El Festival Pop al Carrer – Desllunat presenta aquest any un cartell amb quatre noms coneguts del rock estatal, 3 d’ells valencians: Lagartija Nick, Els Mox, Twelve i Amanida Peiot. També es comptarà amb el DJ i locutor de Ràdio 3 Juan de Pablos, que exercirà de fil conductor; i El Triangulista, habitual mestre de cerimònies del festival. A més de música, el públic podrà gaudir d’un espai amb beguda i menjar de proximitat.

L’organitzadora del festival, LaCasaCalba, ha remarcat que aquest és “possiblement” l’únic projecte cultural de tot el País Valencià que ha aconseguit mantenir els seus festivals (un per cada estació) malgrat les restriccions sanitàries dels dos últims anys. Un model que ha pogut romandre, segons l’organització, gràcies a estar basat en “la proximitat, la sostenibilitat i l’escala humana de les coses”.

Per a aquesta edició especial, s’ha comptat amb el que era dissenyador gràfic de la casa i del festival, Daniel Olmo. També vídeo-jockey de les primeres edicions. I, així mateix, amb el suport tècnic d’Impacto Music, encapçalat per Suso Melo.

Per dies, la programació del festival és la següent:

Divendres 15

Obrirà la nit a les 20 hores el grup granadí Lagartija Nick, una de les bandes més importants del rock estatal. Més tard, compartint escenari, actuarà el grup Els Mox, la banda de Puçol de rock d’estil.

Dissabte 16

Un dia completament local en el que actuaran, a partir de les 20 hores, dues formacions de la Valldigna: Twelve amb el seu rock progressiu i la resurrecció d’Amanida Peiot. Tres dels integrants d’aquesta segona banda van ser els impulsors del festival i va ser la que tancà el primer Pop al Carrer.

AMANIDA PEIOT

Imatge via LaCasaCalba

Més informació i horaris: desllunat.com

Imatge via LaCasaCalba

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €