Avanç de la desena edició de la Fira Valenciana de la Música Trovam

La Fira Valenciana de la Música Trovam ha presentat avui un avanç de la programació artística de la seua desena edició. Tindrà lloc entre el dimecres 2 i el dissabte 5 de novembre a Castelló de la Plana. Enguany amb més de 50 artistes dels quals ja es coneixen més d’una trentena.

Com és habitual, el protagonisme principal recaurà sobre intèrprets valencians com Xavi Sarrià, Smoking Souls, Cactus, Novembre Elèctric i Tito Pontet, entre altres. Però no només seran valencians, també hi haurà intèrprets d’altres punts de l’Estat com DePedro, Enric Montefusco, Maria Hein i Merina Gris. I fins i tot es podrà gaudir d’artistes de l’àmbit internacional com el duet nord-amercià Low, format per Mimi Parker i Alan Sparhawk.

S’ha de destacar que el Trovam, servirà d’aparador per a diverses veus femenines valencianes. En aquest sentit, la cantautora Clara Andrés estrenarà els temes del seu últim disc amb Estela Tormo (Júlia), Capfico. També sonarà la veu d’Elena Játiva, la castellonenca La Pepa, l’alcoiana Neus Ferri, TWIN i Xiomara Abello, entre moltes més.

La fira acollirà la representació de l’electro-òpera Manifest antiromàntic signada pels polifacètics Pau Berga i Joan Palomares. A més, hi haurà dos espectacles per al públic familiar: El rock & roll també és cosa de xiquets, on es repassa la història del gènere amb una banda encapçalada pel cantant i guitarrista Miguel Ángel Escorcia (Los Swinguers, Cat Club); i Flipa, títol de l’últim treball de Ramonets.

A la programació de la Fira Trovam, no pot faltar el pop, el rock, el rap i les músiques urbanes. Però tampoc ho pot fer la música d’arrel valenciana. Com a conseqüència, enguany Castelló acollirà l’històric grup Carraixet, que celebrarà 50 anys de trajectòria a la mateixa ciutat on va fer el seu debut. La música tradicional seguirà present amb el trio Marala i els germans Jonatan i Cristian Penalba, que recuperaran el repertori tradicional valencià format per albaes, cants d’estil i de batre, fandangos, granaïnes, malaguenyes, boleros i seguidilles.

Les actuacions del Trovam es complementaran amb la programació del Pro Weekend que es desenvoluparà en paral·lel a la Fira durant les mateixes dates. Aquest festival tindrà lloc en sales de concerts i espais del centre de Castelló. De moment, el cartell inclou noms com Carolina Otero & The Someone Elses, Cloaca, A/Lpaca, Belau, Bony Macaroni i Evelinn Trouble.

La Fira Valenciana de la Música Trovam està organitzada per la Valencian Music Assosiation (VAM!) en col·laboració amb l’Institut Valencià de Cultura (IVC), la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló de la Plana i l’àrea de Cultura de la Diputació de Castelló. Amb la participació d’À Punt Mèdia, l’Institut Nacional de les Arts Escèniques (INAEM), el Ministeri de Cultura, l’Asociación de Artistas Intérpretes o Ejecutantes (AIE), Turisme Comunitat Valenciana, la Direcció General de Política Lingüística, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), la Plataforma per la llengua, la Universitat Jaume I (UJI), i la Berklee College of Music, entre altres entitats.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €