Sala L’Horta arranca la temporada amb Óscar Tramoyeres i l’estrena absoluta de Croma

Amb el nou curs també reprén la seua activitat teatral la Sala L’Horta. L’humor del terreno, fàcil i directe del còmic valencià Óscar Tramoyeres inaugurarà la programació d’aquesta temporada aquest dissabte que ve 24 de setembre. El monòleg “En poquet m’aconforme”, en el qual l’humorista de Rafelbunyol porta al públic a la riallada amb els relats dels seus xicotets plaers quotidians, forma part del cicle de comèdia per a joves i adults que portarà a la sala de Castellar-Oliveral un espectacle diferent l’últim dissabte de cada mes.

Croma: Tota la imaginació cap en un llenç en blanc

Creada i dirigida per Pau Pons, Croma és una peça dirigida a públic infantil d’entre 3 i 8 anys que mescla teatre i arts plàstiques. L’escenari es converteix en un gran llenç en blanc sobre el qual la història es dibuixa a temps real.
La protagonista és una xiqueta que ha de canviar-se de casa, encara que no vol. És el dia de la mudança i, amb les presses, el seu pare arranca el cotxe sense adonar-se que Croma s’ha quedat a casa dibuixant, que és el que més li agrada. Més que amb paraules, ell sol comunicar-se amb els altres a través de pinzells, poals de pintura i quaderns. Així és com inicia un viatge imaginari per a cerca la seua nova casa. Una aventura en la qual volarà a lloms d’una garsa, ballarà amb insectes i nadarà amb meduses.

La nova producció de la companyia Horta Teatre -creadora d’altres espectacles infantils d’èxit com a Bola, Rodar i rodar i Martina i el bosc de paper- és també un joc sensorial per a embrutar-se, mesclar, esborrar, pintar i gaudir de les imatges i el joc teatral a través de la mirada divertida i innocent del protagonista. Tracta de fomentar la curiositat i l’expressió artística durant els primers anys de vida. Ofereix a més una mirada sensible i inclusiva, ja que és un muntatge que poden gaudir xiquets i xiquetes amb diferents graus de retards maduratius en la parla, la motricitat, la socialització o el desenvolupament cognitiu.

Sala l’Horta: Més de vint anys de campanyes escolars

Durant el període estival s’ha dut a terme la segona fase del projecte de remodelació de la Sala L’Horta, amb actuacions per a la millora de la comoditat, la seguretat i l’accessibilitat del públic, així com la instal·lació de sistemes de millora de l’eficiència energètica i autoproveïment d’energia.

Amb aquestes noves millores en les instal·lacions, la Sala L’Horta inicia a una nova campanya escolar. Des de fa més de vint anys, aquest teatre ofereix funcions especials per a estudiants de diferents etapes educatives: des del primer cicle d’educació infantil fins al batxillerat. Durant aquesta temporada 2022-2023 passaran per aquest escenari dotze propostes teatrals de diferents disciplines artístiques. El programa d’enguany combina l’entreteniment amb la difusió del pensament crític sobre qüestions rellevants en la societat contemporània com la consciència mediambiental, l’autoestima, la visibilitat de la diferència o la protesta contra les injustícies.

El teatre manté la seua vigència com a eina didàctica. Una modalitat d’art que contribueix a atorgar importància a la imaginació i atenció mitjançant l’expressivitat que ofereixen la dramatúrgia i els recursos escènics. Cada funció escolar matinal és una oportunitat irrepetible per a connectar amb les emocions i cultivar valors com l’empatia o la tolerància.

Podeu aconseguir entrades per a qualsevol de les seues funcions al seu web  i a la taquilla de Sala L’Horta 1 hora abans de cada funció.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €