Tindercat, Ràdio Primavera Sound o Marc Sarrats a la Catosfera 2022

Pels qui no conegueu la Catosfera es tracta del punt de trobada de la Internet catalana i se celebrarà els propers 20, 21 i 22 d’octubre de 2022 a diferents ubicacions de Girona. L’objectiu de la Catosfera d’enguany, organitzada per l’Associació Catosfera i l’Ajuntament de Girona, és portar propostes innovadores de l’ecosistema digital català a la realitat física, és a dir, permetre als assistents tocar i veure el que passa a la xarxa, de manera que Girona es convertisca durant 3 dies en la capital digital de Catalunya. Les inscripcions són gratuïtes i ja estan disponibles al web.

En una aposta clara pel públic juvenil, una de les grans novetats d’aquest any és el ‘Futur Fest’, un esdeveniment que se celebrarà a la Sala Mirona dissabte 22 d’octubre al vespre i que presenta un programa on els projectes del món digital es transformen en espectacles en viu. Entre aquests, el Gran final de gira de Tindercat, projecte de tres joves emprenedors que ha aconseguit més de dos milions d’interaccions a Twitter; La Rostida, un nou format d’humor amb Marc Sarrats i Manel Vidal, dissenyat per La Fera i Lo Memefest i el directe dels podcasts Berícid Sulfúric, guanyador del Premi Sonor a millor pòdcast de ficció, i Tardeo de Ràdio Primavera Sound amb la col·laboració de Salsa Romesco de Bunyol TV.

I més enllà de les activitats programades a la seu habitual, l’Auditori Josep Irla, el Parc Científic i Tecnològic de la UdG acollirà la Jornada Dona TIC, una aposta per visibilitzar l’emprenedoria i el lideratge de les dones en les empreses tecnològiques. L’esdeveniment reunirà fins a dotze veus gironines referents en el sector que compartiran experiències i reflexionaran al voltant de la convivència entre tecnologia i capital humà.

Pel que fa a les activitats que es duran a terme a l’Auditori Josep Irla, i al llarg dels diferents dies de jornada, hi haurà una exhibició en directe d’esports electrònics entre dos equips locals, el SEODay, un debat sobre ciberseguretat on es resoldran interrogants arran del cas Pegasus i una formació sobre hàbits cibersaludables. A tot això s’hi sumaran un conjunt d’activitats programades per apropar el món digital als estudiants dels instituts de Girona.

La programació de la Catosfera 2022

Dijous 20 d’octubre
Els estudiants dels instituts gironins aprendran del món digital i de les tendències de la xarxa amb el taller de l’influencer Albert Roig, de Fundació.cat, ‘L’expert digital’. Continuarà amb una explicació dinàmica i participativa sobre el lleure electrònic en català ‘Sigues caster per un dia’ de la mà dels impulsors de la Lliga Catalana d’e-sports.

Durant la primera tarda de la Catosfera 2022, a l’Auditori Josep Irla, es durà a terme una exhibició d’esports digitals entre equips gironins sota el títol de Copa Lleona e-sports Girona. Competiran SDK Girona contra Família Iogurt Girona. Tota la competició es podrà seguir a través de la plataforma Twitch.

Divendres 21 d’octubre
El matí de divendres 21 d’octubre a l’Auditori Josep Irla també posarà el focus en els estudiants. S’hi impartirà el taller ‘It from the beat’, una sessió de cocreació d’un tema musical interactiu impartida per Josep M. Ganyet, CEO de Mortensen. Al taller el seguirà l’emissió en directe del programa Popap de Catalunya Ràdio amb Mariola Dinarès.

Paral·lelament, el Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona (Parc UdG) serà l’escenari de la Jornada Dona TIC. Una proposta que busca visibilitzar l’emprenedoria i el lideratge de les dones en l’àmbit de la tecnologia, la informació i la comunicació (TIC). Començarà amb una conversa entre la directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, Joana Barbany, i la guardonada amb el Premi Dona TIC en la categoria d’empresària, Maria Jesús Salido. A continuació, diverses empresàries presentaran els seus projectes en format d’elevator pitch. Hi participarà la cofundadora i CEO d’ICTET INSTITUT, Carmen Cernicharo; la impulsora i fundadora de La Secreta, Marina Muñoz; la creadora del projecte Enginy-era, Sílvia Planella; la CEO i co-fundadora de The Smart Lollipop, Diana Ballart; la fundadora i CEO de Kunfabo, Fadima Diawara i la guardonada amb el Premi Dona TIC a millor iniciativa referent empresarial i directora d’Everis, Sílvia Sousa. El matí acabarà amb el debat-conversa: ‘Les TIC a l’empresa o una empresa TIC?’ amb la participació de l’executiva Anna N Schlegel, considerada la dona més influent del món en l’àmbit de la tecnologia; la impulsora de N-tropia, Marga Vilalta i la fundadora de Wikiloc, Montserrat Jordi; moderat per Anna Albar, directora del Parc UdG.

La tarda, en canvi, acollirà activitats que giraran entorn de la ciberseguretat. Es posaran sobre la taula els perills de la xarxa, els casos d’espionatge i les estratègies i els consells que ens permeten navegar d’una manera més segura a la taula rodona ‘Pegasus i altres casos. Com garantir la ciberseguretat?’. L’activitat comptarà amb la participació del president de la Fundació .cat, Genís Roca; el president de la Fundació Nord, Joan Matamala; el director de l’Àrea Centre d’Innovació i Competència en Ciberseguretat, Tomàs Roy; la consultora experta en ciberseguretat i identitat digital, Selva Orejón i la directora i presentadora del programa Popap de Catalunya Ràdio, Mariola Dinarès. Seguidament, al mateix espai es realitzarà la formació ‘Hàbits cibersaludables per fer un ús segur del mòbil’, a càrrec del responsable de Cultura del CIC4CYBER, de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, Tomàs Morè.

Dissabte 22 d’octubre
El matí de dissabte 22 d’octubre presenta una proposta especialitzada que posa el focus en el posicionament web: el SEO Day. Un seguit de ponències conduïdes per l’equip de Doble SEO, Xevi Sañé i Eva Olivares, que comptarà amb la participació d’alguns dels professionals més destacats del sector: l’exseo d’Holaluz, Estela Franco; el youtuber i consultor SEO, Pedro Serrano (PedroSEO); la consultora SEO internacional Sara Fernández i el SEO, CEO d’Unancor i Webmaster, David Carrasco. A més a més, durant el matí de dissabte també hi haurà la retransmissió en directe del pòdcast Backstreet voice.

Finalment, la jornada acabarà a la Sala Mirona de Salt (Girona) dissabte 22 a la tarda amb el Futur Fest, una nova proposta d’enguany que busca esdevenir l’aparador de les tendències capdavanteres, emprenedores i joves de la Internet catalana. La jornada engegarà amb la retransmissió en directe del pòdcast Berícid Sulfúric, guanyador del Premi Sonor a millor pòdcast de ficció del 2022, i seguirà amb el podcast Tardeo de Ràdio Primavera Sound amb la col·laboració de Salsa Romesco de Bunyol TV. La Fera i Lo Memefest també participaran a l’esdeveniment amb el nou espectacle La Rostida, un nou format d’humor presentat per Marc Sarrats i Manel Vidal. El Futur Fest acabarà amb el Gran final de gira de Tindercat, un projecte de tres joves creadors que ha estat una de les tendències a Twitter d’aquest any, i que presenta el seu espectacle final a la Catosfera 2022 amb la participació de la Tinderband i d’influencers catalans. La jornada també tindrà sortejos, un espai de foodtrucks, música en directe i molts convidats sorpresa.

La jornada Catosfera 2022 és possible gràcies al patrocini de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona, la Fundació .cat, l’AMIC i Renfe. Les inscripcions estan disponibles a: www.catosfera.cat

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €