Rototom Sunsplash anuncia els primers artistes per a una nova edició que promet

Torna el festival reggae més gran del món, el Rototom Sunsplash. El festival de Benicàssim, a Castelló, ha donat a conéixer els primers 40 noms que formaran part de l’edició número 28 d’aquest festival. Amb aquest primer anunci informatiu, el cartell d’enguany comença a prendre forma amb una primera tanda d’artistes internacionals que es reuniran en aquesta gran cita cultural pel reggae. Podrem gaudir els diferents estils i artistes d’aquest festival del 16 al 22 d’agost del 2023.

Com altres anys, el festival compta amb diferents escenaris simultanis on cantaran diferents artistes. D’entre els ja presentats, nou són les propostes jamaicanes que podrem escoltar en el Main Stage. Barrington Levy, Capleton, Kabaka Pyramid, Junior Marvin & The Legendary Wailers, Don Carlos, Anthony B, Lila Iké, Mutabaruka i el col·lectiu Inna de Yard. En segon lloc, des de l’escena musical africana veurem a Yemi Alade i a Tiken Jah Fakoly. Finalment, es podran escoltar artistes europeus com la banda britànica Steel Pulse, dues propostes franceses com a L’Entourloop i Biga Ranx o la formació espanyola Zoo que s’estrena per primera vegada en el festival amb la seua fusió de rap i música electrònica amb ritmes llatins i mediterranis, i lletres en valencià.

El Lion Stage comptarà amb un pes més que notable de grups estatals. Valencians com La Fúmiga, Nativa o Maluks, grups navarresos com Juantxo Skalary & La Rude Band, el grup català Boom Boom Fighters o l’espanyola albanesa Lia Kali. Però per descomptat, sense deixar de costat altres artistes internacionals com la banda reggae referent a Túnez, Gultrah Sound System, entre molts altres. A més, aquest escenari compta per al 2023 amb propostes cent per cent innovadores que mai havien trepitjat el festival. L’esperat Dub Fx, d’Austràlia, ens sorprendrà amb el seu espectacle de carrer encarnant un esperit independent llegendari amb els quals revoluciona el concepte “banda d’un sol home”.

Per part seua, la Dancehall estrena aquest primer anunci amb la britànica Lady Lykez, Freddie Krueger des de Jamaica, Huntin Sound des d’Itàlia o Tasha Rozez Gunz’n Rozez des del Canadà, entre altres. I finalment, la Dub Academy comptarà amb el britànic Scientist Sound & Friends ft Joseph Lalibela, Reuben Gondar, Messenger Douglas o Prince Jamo i a Raggattack celebrant els seus 20 anys amb Supa Bassie, entre tants altres artistes ja publicats.

Tenint en compte que aquests són tan sols alguns dels artistes que el Rototom Sunsplash ha presentat en el seu primer anunci, no hi ha dubte que en aquesta edició podrem gaudir tant de figures consagrades com artistes emergents, una versàtil proposta que ens deixa amb ganes de conéixer més artistes i de viure aquesta experiència un any més.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €