Aquest documental et sorprendrà

El passat dimarts À Punt va tornar Informe a l’horari de màxima audiència amb un programa que dona llum al nostre passat més recent amb una història que llueix pel seu rigor periodístic i que s’ha traslladat a llibres i pel·lícules amb molta fidelitat.

En aquest últim capítol d’Informe, podrem veure com alguns dels exmilitars de l’exèrcit de Hitler es van refugiar a alguns pobles de la Marina Alta, entre ells, la seua capital Dénia, on van trobar un amagatall perfecte per evitar les represalies de la II Guerra Mundial i el resultat dels judicis de Nuremberg.

Mentre que en alguns casos, van decidir per passar més desapercebuts, hi va haver uns altres com el sonat cas de Gerhard Bremer, que va construir uns bungalous que servien de lloc de vacances per a molts nazis de tota Espanya. També veurem com la Banda Municipal de Dénia els va plantar cara.

Els directors d’aquest treball Gabi Ochoa i Pau Martínez tornen al programa amb aquesta peça d’interés que mostrarà de quina manera vivien aquests militar pròfugs rodejats dels veïns i veïnes de Dénia. El programa compta també amb la intervenció de diferents veus com l’alcalde de Dénia, periodistes, escriptors i investigadores que aportaran informació clau per entendre com va funcionar la situació.

Si tens curiositat per conéixer un poc més sobre aquesta història, pots accedir a aquest documental a la carta des de la pàgina web d’À Punt. Estem segurs que no et deixarà indiferent.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €