Tot preparat per a la 44a edició d’Aplec dels Ports a Morella

L’emocionant Aplec dels Ports, amb el seu lema “Sembrem comarca, collim futur”, arriba a Morella en la seua 44a edició. Des de fa setmanes, tots els espais necessaris s’han preparat per a rebre aquest gran esdeveniment comarcal, que es durà a terme des del dijous 27 fins al diumenge 30 de juliol.

Els exteriors de Morella s’han habilitat per a oferir diferents espais d’aparcament en la zona de Santa Llúcia i la Puritat. L’acampada se situarà en Sant Miquel, mentre que la zona familiar estarà prop de l’aqüeducte, on es disposaran dutxes en tots dos llocs. La fira alternativa estarà en el passeig de l’Albereda, amb l’escenari Falcí, on es realitzaran tallers i activitats culturals. L’Espai Firal albergarà la cuina i el menjador en el seu interior, mentre que l’escenari principal, Aladre, se situarà en l’exterior. També hi haurà un altre escenari, Trill, en el Pla dels Estudis, on es duran a terme activitats infantils, culturals i actuacions musicals, juntament amb un punt lila.

Pel que respecta al cartell, Aplec dels Ports ja té confirmats als 21 grups que actuaran per a tot el públic a Morella. Auxili, Xavi Sarrià, El Diluvi, Maluks, Tesa, Pepet i Marieta, Aina Palmer, Esther, La Kinki Band o Niuss encapçalen el cartell. També podreu disfrutar de Formigó armat, Apologia, Els Draps, La Malavida, La Llavor, Nonai Sound, Garrama, Trobadorets, Cançons d’Artiga, Pebre Molt i Rosio Cano. Tots aquests grups i artistes seran els encarregats d’ambientar aquesta gran festa comarcal juntament amb altres activitats culturals.

Aquest ampli cartell combina grups de renom en tot el País Valencià amb altres de la zona dels Ports, destacant tant a artistes amb una llarga trajectòria com als emergents de la regió. L’Aplec promet oferir hores d’espectacles musicals inoblidables durant els quatre dies de celebració. Una cita imperdible per a gaudir de la millor música i la cultura en un ambient festiu i vibrant.

A continuació et deixem la programació completa:

Dijous 27 de juliol

20.30 h. Cercavila amb els Dimonis i els Gaiteros de Morella des de l’Església fins al menjador

21.00 h. Obertura del menjador i inauguració de l’exposició fotogràfica “L’Aplec del Koma”

Escenari Aladre

22.00 h. Actuacions musicals: VAIRE + GARRAMA + AINA PALMER + KOL·LECTIU ESTAFA

Dissabte 29 de juliol

Escenari Falcí

11.00 h. Inauguració de la Fira Alternativa amb la col·laboració de les associacions i empreses del territori.

11.30 h. Xarrada informativa de l’Assemblea de treballadores i treballadors del departament de Salut de Vinaròs.

12.30 h. Presentació llibre infantil i taller “Comboi. Un recorregut il·lustrat per les festes valencianes”.

13.30 h. Taula Rodona: “Música en valencià: passat, present i futur”.

17.30 h. Taller infantil de creació de personatges de còmics amb ContaClown.

18.00 h. Degustació de productes de proximitat (previa inscripció).

Escenari Trill

11.00 h. Actuació infantil: TROBADORETS

12.30 h. Vermut musical: PAULA TOMÁS + CECI + CANÇONS D’ARTIGA + ROSIO CANO

16.30 h. Riures en valencià: PAM DEMIA + FERRXN + LLUÍS MOSQUERA + SARAY CERRO

18.00 h. Actuacions musicals: HORMIGÓN ARMADO + LOS DRAPS + MASH MASTERS

19.00 h. Des de la Plaça Colom, cercavila de la Muixeranga dels Ports, Conlloga i la Muixeranga de Vinaròs.

Tot seguit, actuació dels tres grups a la plaça de Sant Miquel.

Escenari Aladre

21.00 h. Actuacions musicals: APOLOGIA + ESTHER + AUXILI + TESA + JONATHAN PENALBA + MALUKS + NONAI SOUND + DJ CUBER + DJ HERBÉS

Diumenge 30 de juliol

Escenari Falcí

11.00 h. Fira Alternativa amb la col·laboració de les associacions i empreses del territori.

12.00 h. Presentació dels llibres “El arte de vivir en la España vaciada” de Luis Romero, “La dignitat robada” d’Elena Solanas i “Venim de lluny, Història del feminisme al País Valencià” d’Andrea Aguilar, Carme Bernat, Gemma Martínez i Laura Bellver.

13.30 h. Xarrada divulgativa sobre les macroplantes fotovoltaiques que s’estan projectant a les nostres comarques amb diferents associacions del territori.

Escenari Aladre

12.30 h. Taller d’il·lustració amb Ame Soler “Tres voltes rebel”.

14.00 h. Paella popular aplequera.

17.00 h. Actuació musical: LA LLAVOR

19.00 h. Acte de cloenda del XLIV Aplec dels Ports.

19.30 h. Actuacions musicals: NIUSS + LA MALAVIDA

És important destacar que l’Aplec dels Ports és una festa d’entrada lliure, amb l’objectiu de visibilitzar la comarca, les seues característiques i necessitats. Totes les activitats en la seua programació combinen cultura, festa i reivindicació, buscant solucions als problemes que afecten la gent del món rural en general i als pobles dels Ports en particular. Un esdeveniment inoblidable que promet celebrar la cultura i la comunitat en un entorn únic!

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €