Atupa diu adeu amb un últim concert al Moonk Rock

Montcada es prepara per a un esdeveniment en el qual la banda de música en valencià Atupa oferirà el seu últim concert al Moonk Rock. L’espectacle és gratuït i tindrà lloc el 7 de setembre a l’espai multiusos de l’avinguda Ferran el Catòlic i promet ser una nit plena de nostàlgia i música mentre la banda s’acomiada del seu públic. Al cartell també trobem a Los Chikos del Maíz i Parrusa Riot.

Atupa, una banda originària de Montcada (Horta Nord), ha recorregut un emocionant camí musical al llarg de la seua trajectòria. Formada per Fernando Boix, Fran Yera, Robert Palanca i Adrià Aguilar en 2011, la banda ha sabut guanyar-se el cor del seu públic amb el seu característic estil i lletres profundes en valencià. Des de l’inici, van optar pel rap com a gènere principal, ja que era la música que els agradava i una forma senzilla d’expressar-se i fer música. Des de llavors, han sigut una part integral de l’escena musical valenciana, deixant una marca indeleble en la cultura musical del territori.

Al llarg de la seua carrera, Atupa ha collit una sèrie d’assoliments notables. Han llançat diversos àlbums aclamats per la crítica, cadascun dels quals ha capturat moments únics en la vida de la banda. El seu primer projecte, titulat “QuatribaRap”, va ser seleccionat per votació popular com el segon millor àlbum en valencià de l’any 2012. La cançó homònima d’aquest àlbum va ser protagonista del seu primer videoclip i també va ser inclosa al recopilatori “Rap en català” d’aquell mateix any. En el seu segon treball, “Expansion Pack”, van explorar més el seu vessant electrònic, tot i que sense abandonar el seu estil de rap original.

El 2016, van presentar l’àlbum “Quasi res porta el diari”, una obra més madura on la seva versatilitat musical continuava sent un tret distintiu. En aquest disc es fusionaven sons que anaven des del rap clàssic fins a l’electrònica, el rock, el trap, el pop i el dancehall. Aquest àlbum va guanyar el premi Ovidi al millor àlbum de hip-hop i electrònica. En 2019 van llançar el seu quart i últim àlbum, “Foríssima”.

La banda també ha tingut l’honor de col·laborar amb una varietat d’artistes al llarg dels anys. Aquestes col·laboracions han enriquit encara més el seu so i han portat la seua música a nous horitzons. En aquestes col·laboracions trobem grups com mafalda, Atzembla, Skatuttipresto o X-fanekaes.

L’anunci del seu últim concert d’acomiadament no sols marcarà la fi d’una era per a Atupa, sinó que també celebrarà tot el que han aconseguit, la seua música i la connexió que han compartit amb el públic al llarg dels anys. La nit del 7 de setembre promet ser una ocasió plena de records, on els assistents poden esperar una experiència inoblidable mentre la banda fa un viatge a través del seu repertori, recordant els moments més destacats de la seua carrera i deixant una petjada inesborrable en la història musical del País Valencià.

Des de Tresdeu et convidem a assistir i gaudir de l’últim concert d’Atupa. Segur que serà un record que atresoraràs per sempre!

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €