Sèries i pel·lícules gravades a València [Part 2]

València és una ciutat que ofereix una àmplia varietat de paisatges i arquitectura que la converteixen en un lloc atractiu per a rodatges de cinema, televisió i publicitat. Per això, des de Tresdeu et descobrim més sèries i pel·lícules gravades a València.

El seu clima mediterrani, amb estius calorosos i hiverns suaus, brinda condicions favorables per a filmacions durant gran part de l’any. A més de les seues condicions climatològiques, València compta amb una arquitectura impressionant, des de la seua famosa Ciutat de les Arts i les Ciències fins als seus encantadors carrers històrics. Aquests escenaris diversos permeten als cineastes ambientar les seues produccions en diferents èpoques i entorns, la qual cosa augmenta l’atractiu per a realitzar rodatges a la ciutat.

Westworld

En Westworld la història es desenvolupa en un parc temàtic futurista anomenat “Delos”, on els visitants poden interactuar amb androides que representen personatges històrics en l’Oest Salvatge. Aquests androides, anomenats “amfitrions”, han sigut dissenyats per a satisfer els desitjos i fantasies dels visitants.

La sèrie estatunidenca de la plataforma HBO explora temes d’ètica, intel·ligència artificial i la relació entre humans i màquines. Westworld va gravar la tercera temporada a València.

 • Planta baixa del pàrquing del Museu de les Ciències
 • Hemisfèric

Brave New World

Brave New World presenta una societat futurista i utòpica anomenada “New London”, on la pau i l’estabilitat s’han aconseguit a través de l’abolició de la monogàmia, la privacitat, els diners, la família i la mateixa història. Els ciutadans viuen en un món altament regulat i controlat, on tot està dissenyat per a assegurar la felicitat i evitar qualsevol forma de conflicte o descontentament.

El sistema d’intel·ligència artificial anomenat Indra connecta als ciutadans a través d’una xarxa sense fil, permetent un control encara més complet sobre les seues vides i emocions. Indra monitora i regula constantment les emocions i comportaments de les persones, assegurant-se que es mantinguen en un estat constant de felicitat i conformitat.

 • Palau de les Arts Reina Sofía

Citadel

En la sèrie Citadel, seguim als agents d’elit Mason Kane (Madden) i Nadia Sinh (Chopra Jonas), que van escapar amb vida després de la caiguda de Citadel, però, en el procés, van perdre la memòria. Anys després tots dos han construït noves vides i identitats en diferents llocs, completament ignorants a la seua vida anterior. No obstant això, el passat torna a trucar a la seua porta. Un antic col·lega de Mason li localitza perquè necessita la seua ajuda per a acabar amb Manticore, que continuen operatius i més perillosos que mai. Per a això, Mason buscarà a la seua antiga companya i es llançaran a una missió carregada d’adrenalina mentre reconstrueixen una relació amorosa que fa temps que van oblidar.

Aquesta producció de Amazon Prime Video va elegir Valéncia i les falles com a base per a una de les seues produccions més ambicioses.

 • El Palau de Malferit
 • Plaça dels Furs
 • les Torres de Serrans
 • Ciutat de les Arts i de les Ciències
 • Pantà de Tous

Kaos

Kaos és la nova sèrie creada per Charlie Covell, conegut per dirigir altres sèries dins de la plataforma estatunidenca Netflix com “The End of the F*** World” en 2017. S’estrenarà a finals de 2023.

La sèrie reflectirà una visió moderna i còmica de la mitologia clàssica grega i romana. Jeff Goldbum protagonitzarà la sèrie en el paper de Zeus, que realment anava a ser High Grant però que per problemes d’agenda no ha pogut ser. Janet McTeer serà Hera, David Thewlis com Hades, Cliff Curtis com Posidó, Aurora Perrineau farà de Riddy i Killian Scott d’Orfeu, entre altres.

 • Monestir de Sant Miquel dels Reis

Cien años de Perdón (2016)

Cien años de Perdón és una cinta dirigida per Daniel Calparsoro, escrita per Jorge Guerricaechevarría i protagonitzada, entre altres, per Luis Tosar, Rodrigo de la Serna, Raúl Arévalo o José Coronado.

La cinta del director català ens presenta a un grup d’atracadors que es disposa a robar un banc a València. La seua intenció és fer-se amb uns importants documents i fugir per un túnel excavat que comunica el banc amb una estació de metro abandonada. Els plans de la banda es tomben quan una incessant pluja inunda el túnel.

 • Carrer Sant Vicent Màrtir
 • la Plaça de Bous

Mi panadería en Brooklyn (2016)

Mi panadería en Brooklin és una pel·lícula dirigida pel madrileny Gustavo Ron Zorzano i protagonitzada per Aimee Teegarden, Linda Lavin, Blanca Suárez i Aitor Luna.

La cinta ens conta la història de Vivian i Chloe, dues cosines que viuen a Brooklyn i que després de la sobtada mort de la seua tia Isabelle, hereten el seu històric forn. Ambdues tenen punts de vista diferents de com portar el negoci familiar, però, quan el banc els comunica que estan a punt de ser desnonades, es posen d’acord per a salvar el llegat de la seua tia.

 • Edifici de Correus
 • Plaça de l’Ajuntament
 • Platja de la Malvarrosa

Amar (2017)

Amar és una cinta d’amor juvenil i dramàtic dirigida per Esteban Crespo i protagonitzada per María Pedraza i Pol Monen.

Laura i Carlos tenen 17 anys i s’estimen amb la intensitat del primer dia. Però aqueixa intensitat, sumada a les inseguretats i la gelosia pot portar al dolor i a posar en perill la seua relació.

 • Paisatges industrials del Port de Sagunt
 • interior del Saló de les Corts del Palau de la Generalitat
 • exteriors de les Corts
 • carrer Túria
 • IES Sorolla

El silencio del pantano (2019)

El silencio del pantano és una adaptació de la novel·la homònima de Juanjo Braulio, dirigida per Marc Vigil i protagonitzada pel tàndem Pedro Alonso i Nacho Fresneda.

La cinta de Vigil ens presenta a “Q” un periodista reconvertit en escriptor de novel·la negra. En els seus llibres relata una sèrie de crims utilitzant sempre com a teló de fons la corrupció política de la seua València natal. Però els crims que plasma en les seues novel·les no són, pel que sembla, precisament de ficció.

 • L’Albufera
 • Poblats Marítims
 • barri del Cabanyal
 • els blocs portuaris
 • Ciutat de les Arts i de les Ciències
 • Palau de la Generalitat
 • Campus de Tarongers

 La boda de Rosa (2020)

La següent pel·lícula dirigida per Icíar Bollaín ens submergeix en una història de respecte i amor propi. La boda de Rosa està protagonitzada per Candela Peña, Sergi López, Nathalie Poza, Paula Usero i Ramón Barea.

Rosa té quasi 45 anys i compagina el seu treball com a modista per al cinema amb les contínues demandes de la seua família. Cansada de dedicar el seu temps als altres, un dia decideix complir el somni de la seua vida, tindre un negoci propi. Però prompte descobrirà que canviar de vida a vegades no resulta senzill.

 • València
 • Alcàcer
 • Picassent
 • Catarroja
 • Silla
 • Paterna

Kepler Sexto B (2023)

Alejandro Suárez Lozano, després de l’èxit dels seus curtmetratges The Fisherman i Hidden Soldier, es llança a dirigir el seu primer llargmetratge. Karra Elejalde encapçala el repartiment d’aquesta rondalla social que mescla ciència-ficció i humor a l’estil dels Monty Python.

Des d’una estètica molt original, la ferida que va deixar l’última crisi, a través del personatge de Jonás (Karra Elejalde), una sort de Quixot que creu viure en una missió interplanetària, i la seua veïna Zaida, una xiqueta que conviu atrapada amb el seu tutor legal.

 • València
 • Torrent

Producción nº 4 (Bollywood)

Producción número 4 és el nom provisional del projecte cinematogràfic de Bollywood que ha gravat en la ciutat de València.

La cinta està protagonitzada per la popular actriu Kajal Aggarwal, que va compartir algunes imatges de la seua visita a València a través del seu compte personal d’Instagram, que suma 9,4 milions de seguidors, fotografies en les quals mostra, entre altres espais, la plaça de la Verge o grafitis de David de Llima o Disneylexya. Al costat de Aggarwal, la cinta també està protagonitzada per l’actor Sharwanand, que ha participat en una trentena de films.

 • Plaça de l’Ajuntament
 • l’Almoina
 • Port de València
 • Parc Científic de la Universitat Politècnica de València (UPV)
 • Facultat de Belles Arts
 • Mansió en Bétera
 • Centre Comercial Aqua
 • túnel del passeig de la Petxina

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €