Moniàtic prepara una programació plena d’activitats

El cap de setmana del 28, 29 i 30 de setembre torna la tretzena edició del Moniàtic, un festival independent que oferirà molta música i tota mena d’activitats gratuïtes per a tots els públics. El barri del Partidor d’Alcoi serà el centre neuràlgic de les activitats durant aquesta última setmana de setembre.

El primer dels tres dies serà el dijous al pub l’Escenari, on podrem gaudir de Cristina Gómez i el seu monòleg Tonta a les 20.00. El següent dels dies, el divendres 29, haurem de traslladar-nos a la llibreria Detroit a les 19.00 h per a veure la presentació, de la mà de Pau Valls, de la novel·la gràfica Ronson de César Sebastián. Posteriorment, al pub Petroli, DJ Rude Sei posarà la música en una sessió on s’unirà a les il·lustradores Inkkatt, Nevee Blu, Majo_Art i Sofia Santam.

L’últim dia de Moniàtic serà el dia més complet, amb una gran varietat d’activitats des del matí fins la vesprada. A les 9.30 h començarà la ruta guiada Els espais de l’Ovidi a càrrec de Jordi Tormo. A les 11.00 h els més menuts de casa tindran un concert especial dedicat a ells on podran gaudir de La Banda del Patinet al solar del carrer Forn del Vidre. L’horari de matí acabarà a l’hora del vermut, amb Clara Andrés, que presentarà el seu treball Capfico, acompanyada per Estela Tormo.

A la vesprada, a les 17.30 h, començarà la manifestació en defensa al CSO Cals Flares, a causa de la seua previsió del desallotjament el pròxim 5 d’octubre. L’itinerari de la manifestació finalitzarà al carrer de Sant Rafel, lloc on començaran els concerts d’Splash Roasters, Vostok, Tercer Sol, Al·lèrgiques al Pol·len, Morreadoras i Faixa. Dins del recinte dels concerts podrem trobar menjar i beguda a preus populars i a més, s’habilitarà un punt violeta.

El Moniàtic és un festival autogestionat i independent, organitzat per persones i col·lectius que hi participen de manera voluntària i sense ànim de lucre, amb l’objectiu de generar una programació cultural lliure, participativa i combativa. Enguany, per exemple, a l’escenari del Moniàtic pujaran més dones que homes, mostra del compromís del col·lectiu per donar cabuda a artistes que reuneixen uns requisits ben clars –com són la perspectiva de gènere, la proximitat o la llengua–, i que sovint no troben espais on actuar a les comarques.

La temàtica d’enguany és la defensa del CSO Cals Flares, on està previst un nou intent de desallotjament el pròxim 5 d’octubre. Cals Flares ha estat durant anys un oasi al degradat barri del Partidor, sempre amb les portes obertes i impulsant activitats formatives, educatives i d’oci per a cohesionar el veïnat. A més, l’assemblea de Flares ha treballat per mantenir un edifici abandonat en bones condicions, mentre la propietat passava d’unes mans a altres amb l’únic propòsit d’especular. En l’actualitat, Cals Flares és propietat de la SAREB, entitat creada amb diners públics popularment coneguda com el “banc dolent”, qui impulsa el desallotjament.

Moniàtic prepara una programació plena d'activitats

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €