La Catosfera presenta una edició centrada en la IA

La Catosfera 2023 ja té data per a la seua 15a edició i es realitzarà el pròxim 19, 20 i 21 d’octubre a Girona. Entre les propostes destaques d’enguany trobarem la creació d’un tema musical amb intel·ligència artificial, un show de la mà de creadors de contingut i el pòdcast de la Catofera, presentat per Mariola Dinarès, en directe.

La Catosfera es vol consolidar com el punt de trobada de la Internet catalana a Girona. L’objectiu principal de l’esdeveniment d’enguany és convertir aquesta ciutat en la capital digital de Catalunya. La programació de Catosfera es durà a terme a l’Espai Fundació La Caixa i, paral·lelament amb aquesta edició tornarà el Futur Fest, l’spin off pensat específicament per a gent jove, que es farà a la Sala Platea de Girona el dia 21 d’octubre a la vesprada.

Pel que fa a la programació, el dijous dia 19 d’octubre començarà amb un taller de la mà d’Albert Roig, enfocat als estudiants de gironins perquè aprenguen del món digital i de les seues tendències. En acabar, Enric Soldevila, professional del sector de videojocs, farà el seu que té com a nom “Com creem un videojoc?“. A la vesprada, podrem gaudir de la taula redona “És fàcil aconseguir la viralitat en xarxes?” on Marc Lesa, Cèlia Espanya, Jordi Borràs i Bet Molina.

El segon dia de Catosfera estarà dedicat a la IA. Al matí hi haurà activitats dirigides a estudiants amb tallers dinamitzats per Plataforma per la Llengua i Evil Love: “IA i videojocs. La creació de la imatge gràfica de SAGA“. Posteriorment, es donarà pas a la nova temporada del Popap amb Mariola Dinarès, que tindrà la IA com a eix principal. El pòdcast de la Catosfera es farà a la vesprada amb un grapat d’entrevistes a Ramon López de Mántaras, Albert Cuesta i Beatriz Guzmán, per a després fer la presentació institucional de l’esdeveniment. Ja, per acabar amb aquest segon dia, Josep Maria Ganyet i Mazoni, utilitzaran la IA per a compondre una peça musical en directe, amb un espai on es debatrà sobre els drets d’autor de la mateixa obra.

L’últim dia de Catosfera es durà a terme el Hacktoberfest, una jornada per a inspirar als desenvolupadors a involucrar-se en projectes de codi obert. Després, es donarà pas al Futur Fest, plantejat com un aparador de les tendències capdavanteres de la Internet catalana. Gaudirem del Loft, el programa d’ICat, amb Berta Aroca i Xènia Casado, i de L’Abarrasada amb Marc Lesa, Oriol Lapeira i Iñaki Sola. Per a tancar amb el Futur Fest, hi haurà un show inèdit en el que estaran les xiques de Can Putades, Joan Grivé o Laura Mateu.

Les inscripcions ja estan obertes i podeu trobar-les al següent enllaç.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €