7 cançons per a la tornada de La Raíz

La tornada de La Raíz ha provocat que tots els fans es preparen per al pròxim concert del grup, però també ha aconseguit captar a nous oients que volen conéixer l’essència d’aquest grup valencià que va pegar tan fort la dècada passada. Ja han confirmat que l’únic concert d’aquesta gira serà en el WiZink Center, però les entrades encara no estan a la venda. Per això, hui anem a fer una recopilació de les cançons més mítiques del grup.

El lado de los rebeldes (2011)

La cançó que dona nom al primer disc de la banda El lado de los rebeldes és un dels temes essencials del grup que condensa una temàtica que es repeteix durant la gran majoria de les seues cançons: un cant de lluita d’una persona que clama per trobar la llibertat que l’han furtada.

Noches en Babylon (2011)

Amb referències a la pirateria i la vida dels bucaners, Noches en Babylon és altra de les essencials per a començar a escoltar La Raíz. Noches en Babylon, amb un ritme que beu més del rap, també és altra de les primeres cançons publicades La Raíz.

El Tren Huracán (2012)

El Tren Huracán és altra de les cançons que parlen de la llibertat i que conta la història d’una persona en la qual els músics de la banda es veuen reflectits. El Tren Huracán no serà una de les cançons més conegudes, però, sense dubte, és de les més personals que té el grup.

A la Sombra de la Sierra (2013)

A la Sombra de la Sierra és, probablement, la cançó més coneguda del grup i no necessita cap presentació. Encara i tot, és una cançó que s’ha d’escoltar per a entendre la trajectòria del grup.

Jilgueros (2013)

Así en el Cielo como en la Selva va ser tot un punt d’inflexió pel que fa al posicionament i la fama del grup. Jilgueros, tota una crítica al sistema polític de l’època segueix la línia del posicionament del grup.

Entre poetas y presos (2016)

Una altra de les cançons més rellevants del grup. Entre Poetas y Presos arriba en el moment de la primavera de l’educació valenciana després de les retalles provocades pel govern. Una de les seues cançons més reivindicatives.

Rueda la Corona (2016)

Aquesta metàfora dels escacs arriba també en un moment de lluita. Un altre cant de llibertat contra el sistema que sempre ha sigut la insígnia del grup. Rueda la Corona és un atac directe contra la monarquia i la seua situació de poder.

Nos Volveremos a Ver (2016)

Acabem amb Nos Volveremos a Ver, la cançó promesa amb què van posar punt seguit a una trajectòria que per a molts va ser curta, però sempre amb la il·lusió de tornar a pujar-se’n als escenaris, com han demostrar amb aquesta tornada en 2024.

I tu, quines són les cançons que més ganes tens d’escoltar en la tornada de La Raíz?

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €