[Crítica] El Diluvi: perquè volen i punt

El Diluvi canta i versiona a Ovidi Montllor des de la seva pròpia terra: l’Alcoià. Al principi, segons comenten, va ser un duet nascut entre misteles i volent posar música a l’obertura del casal Tio Cuc d’Alacant. La cosa els va anant motivant i acabà per ser el que és avui l’actual formació amb sis components. Un grup que va generar, almenys a mi, impacte i va donar frescor al panorama musical valencià. Versions d’Ovidi se’n han fet moltes i se’n faran moltes més. Tot i això, El Diluvi aconsegueix tindre un segell propi, únic. La seua visió d’Ovidi no deixarà indiferent a ningú. 
 

La bandúrria, el violí o la veu de Flora són elements propis en la seua carta de presentació. Fresques i amables comencen a entrar pel pavelló auditiu aquelles cançons que tant hem escoltat. Una i altra, altra i una. Les reproduccions del “Ovidenques” ens fan traslladar-nos a l’essència del grup i, t’adones, que hi ha més arguments a favor. Mirem els instruments per exemple. Ens podem fer la idea de que ens trobem davant d’una formació que toca Folk  No obstant, si els escoltem s’adonem que no sols és Folk  Els ritmes o l’essència del grup, ens indiquen que agafen la tradició més nostra per actualitzar-la als nous temps. La proposta que realitzen per homenatjar a Ovidi són, com dirien els Antònia Font, “música moderna” o, com els propis músics diuen, més actual. Es poden marcar un ritme molt prop a la rumba o l’ska i, de cop i volta, girar la cantonada i endinsar-nos a la plaça del poble on es ballen els nostres balls.

No toquen per agradar, sinó perquè els agrada tocar. Toquen perquè admiren i estimen a l’Ovidi Montllor: el millor homenatge que poden fer-li és tocar com saben. S’ho passen be i han reforçat els vincles que tenien entre tots ells. En definitiva, toquen perquè volen fer arribar la música i les lletres d’Ovidi allà on es necessite. Abans d’acabar una pinzellada d’un tret que m’agrada. El Diluvi és un grup amb gran sensibilització per les causes socials i nacionals, els veurem sempre allà on estiga una plataforma, col·lectiu o grup juvenil que criden i lluiten per la justícia social o nacional.
Un regal per als amants de la música en valencià, especialment d’Ovidi. Els quatre talls que han registrat a “Ovidenques” se’ns fa curt. Per això, si voleu gaudir de tot el seu repertori estigueu atents i aneu acudint als concerts que van a realitzar per les nostres terres. Els podrem veure cantant  al concert per la #PrimaveraValenciana,  Crevillent ( 01/02), Castalla ( 23/02)  o Bocairent (08/03).
 
Víctor Vanyó col·labora a la secció “El món necessita música” de Vilaweb Ontinyent
Autor del bloc ” La plana de Vic”. Twitter @victortwenty 

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €