Tardor i Orxata, millors discos de l’any

A l’inici d’un any nou, a qualsevol redacció mirem enrere per veure com s’ha desenvolupat  o que la caracteritzat. Al nostre cas, la pregunta és inevitable: quin ha estat el millor disc del 2012? Una pregunta que no sols ens l’hem fet nosaltres, sinó que també hem intentat que vosaltres ens diguéreu quins eren els que ocupen el podi popular. Ja ho diuen els savis: “per a gustos, colors”.  Tardor i Orxata han estat al més alt del pòdium de la redacció i del públic respectivament.  

D’una banda, per a la redacció de Tres Deu, el millor disc ha estat el grup Tardoramb el seu nou disc “Revolució del’estat latent”Com deia Hèctor, “Tardor irromp amb una proposta creïble, una carta de presentació molt ben jugada que els situa en el camí de les cançons rodones. Ha despertat una fera”. I es que, per a molts, ha estat una sorpresa per la contundència i melancolia de les seues cançons, així com la serietat i professionalitat del treball que realitzen als directes o a la xarxa. En segon lloc ha quedat, Pep Botifarra amb el seu disc “Botifarra a Banda”.

Un disc on Pep Gimeno cantava acompanyat de la U.M de la Nucia. Un disc que Òscar ens el presentava comun disc especial i recomanable que hem de tindre tots aquells amants de la música popular valenciana ja que, com hem dit abans, junta el millor de la tradició musical valenciana: les bandes de música i les rondalles sota la vara de Pep Gimeno”. Per últim, la tercera posició per a la redacció ha estat per al rap combatiu i revolucionari dels Arrapamb “Ara va de bo. El seu disc debut ha mostrat com l’escena rap a la terra està arrelant molt. L’objectiu dels Arrap, amb la seva música, és inspirar a les revoltes que ens portaran a un futur millor però també volen tenir una forma cuidada, on l’arrelament, la poesia, l’amor l’enginy i la ràbia troben un punt d’unió.

             
D’altra banda, el pòdium de la votació popular (amb més de 600 vots enregistrats) ha estat per als Orxata i el seu “3.0”. El disc que va desbordar els servidors del grup quan el van treure a la llum en el dia 12.12.12. Gravat a Islàndia i València, ens mostren de nou el seu particular mestissatge del segle XXI, on utilitzen tot tipus de músiques innovadores per avançar cap al camí de la cultura i la música lliure. Sens  dubte, pocs grups com Orxata representen la veu contra els desnonaments, a favor del cooperativisme, per la vaga mundial indefinida o les ànsies de que ho volem tot. La segona posició va per a una altra formació rap des de l’Horta, en aquest cap són els Atupa i el seu “Quatribarap”. També debuten amb el seu primer llarg i ens mostren el disc com un àlbum de trobada per a tots els gustos de l’escena del rap i altres músiques properes a aquesta.

“Atupa, és joventut i talent. Atupa són creure en un mateix i entendre que hi ha molt per fer, i que tot ho podem. Són un exemple per tots els joves creadors. Atupa és honestedat i amor propi. Però el que és més important, Atupa són ja part important del panorama musical valencià.” I esperem que siga així durant molts anys. Per últim, la tercera posició l’ocupen el grup també de l’Horta Atzembla amb el seu disc “El teu viatge”. Amb el seu segon àlbum, pretenen consolidar-se al panorama musical. Representen l’esperit de la barreja d’estils tant clàssics a la nostra terra com l’ska, punk i rock juntament amb la presència de la dolçaina, instrument tradicional valencià. Tot i això, com diu Dani, sobreïxen quan es posen a rapejar. Per alguna cosa compartixen membres amb Atupa. Un disc que mostra les ganes d’aquestos joves de canviar el món on vivim. I amb l’energia que desprenen, segur que ho faran.

Ara, esperar que el 2013 siga de nou tant prolífic com aquest passat i que comencem a escoltar les noves joies musicals que els nostres músics ens donaran. 

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Noves veus (secció d’opinió)
Entre totes i tots som capaços d'impulsar noves veus dins del panorama mediàtic valencià. Calen noves idees i enfocaments per encarar aquesta dècada d...
25%
15
DIES
112,00 €
aconseguit de 450,00 €