Demà comença l’Ara Sona al Teatre Tívoli de Burjassot

Demà 21 de març començarà la programació de l’Ara Sona, un híbrid entre festival de música i programa de televisió produït per La Taca Films.

El festival ARA SONA portarà al teatre Tívoli de Burjassot deu grups valencians per a acostar al gran públic la música feta en valencià que està conreant-se al nostre territori. Deu concerts que a més s’enregistraran en vídeo, i que serviran per a produir un nou programa de televisió exclusiu sobre els artistes i la seua música.

Feliu Ventura. /Foto: Propaganda Pel Fet
Per una banda, l’Ara Sona és un festival musical que tindrà lloc a Burjassot entre els mesos de març, abril i maig de 2013. Demà per la vesprada obriran el festival els cantants Feliu Ventura i Miquel Gil. Els seguiran la setmana que ve, el dia 4 d’abril els ontinyentins Tashkenti i Sant Gatxo. La següent cita serà l’11 d’abril amb Tardor i Rapsodes. El 18 d’abril serà el torn d’Aspencat i Arrap. Clausuraran l’Ara Sona els acords balcànics de la Trocamba Matanusca, que compartirà escenari amb Pep Gimeno ‘Botifarra’, acompanyat per a l’ocasió per la Unió Musical Santa Cecília de Canals.
Així, l’Ara Sona es converteix en una boníssima ocasió per tal de conèixer algunes de les propostes musicals més reeixides del panorama valencià, i a més en un lloc tan especial com el Teatre Tívoli de Burjassot, al qual s’adaptaran tots els grups i artistes per tal d’oferir, a més, un directe exclusiu i novedós.

Tardor en directe. /Foto: F. Morant

Però l’Ara Sona no és només un festival. És molt més. Tots els concerts seran enregistrats i editats en vídeo i so per un grup de professionals agrupats al voltant de La Taca Films. A més els programes es completaran amb entrevistes als músics i altres peces audiovisuals. El resultat serà un programa de TV amb una primera temporada de 10 capítols que giraran al voltant de la música en directe dels nostres artistes. El programa serà posat a disposició de les cadenes de televisió de tot l’àmbit lingüístic.

Informació i horaris dels concerts

Els concerts en directe se celebraran durant cinc dijous dels mesos de març, abril i maig, en horari de 19h a 22h. En cada cita podrem gaudir de l’actuació de dos dels grups o solistes participants en el festival. Les entrades per a cada dia de concert es poden adquirir de forma anticipada a través de l’enllaç escolavalenciana.org/arasona o del telèfon 902 444 300. El preu per dia de concert és de 4€ (2€ si s’aporta el carnet d’estudiant de la Universitat de València).
Per a la primera edició (i primera temporada) de l’Ara Sona s’ha treballat per oferir un cartell que mostre la diversitat, tant geogràfica, com d’estil i de trajectòria dels artistes que treballen la música al nostre territori. De l’Horta a la Marina Baixa, del hip-hop a la cançó d’autor, de la veterania consagrada a les carreres incipients… El denominador comú dels deu artistes de l’Ara Sona és el compromís amb la creació musical i la difusió cultural.
21 de març: Miquel Gil i Feliu Ventura
4 d’abril: Tashkenti i Sant Gatxo
11 d’abril: Rapsodes i Tardor
18 d’abril: Aspencat i Arrap
2 de maig: La Trocamba Matanusca i Pep Botifarra a Banda

Un projecte amb molta gent al darrere

Ara Sona és un projecte de La Taca Films, una productora valenciana que manté una estreta relació amb el món de la música en valencià a través de la realització de vídeo-clips (com ‘La Vida Sense Tú’ d’Obrint Pas), DVDs i documentals musicals, així com de la cobertura de concerts en directe. Els col·laboradors que han fet possible aquesta primera edició de l’Ara Sona són l’Ajuntament de Burjassot, el Servei de Política Lingüística de la Universitat de València, Pollos Planes i Escola Valenciana, i també la Revista Tres deu, que realitzarà un sorteig on estaran en joc dos entrades dobles per cada concert del festival.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €