Entrevista: Pirat’s Sound Sistema, un nou despertar

Hui hem conversat amb Joan Soto, cantant de Pirat’s Sound Sistema. Ens parlarà un poc sobre el nou disc que acaba d’eixir al mercat. Si seguiu llegint podreu descobrir algunes de les preguntes sobre ‘Em bull la sang” que amablement ens ha contestat:
 -Com naix aquest disc? 
Bé el disc neix de les ganes de presentar un nou treball des de la Pirata. Vol II es de l’ any 2008 i ja teníem ganes de portar noves cançons més actuals a la nova formació.
-Quines diferències o similituds veus tu amb els anteriors treballs del grup?
Bé, la gran diferència és el canvi de cantant. Després de Vol. II, Rodrigo va deixar Pirat’s i va ser un gran canvi per la formació. Així doncs, la gran diferència és la incorporació del Pep com a cantant.
-L’elaboració d’aquest disc ha sigut un procés llarg i molt costós. Podries contar-nos un poc que va passar exactament al robatori de l’estudi?

D’això ja fa molt i no va ser el principal obstacle que ens ha fet estar tant de temps aturat. Han estat uns anys complicats per Pirat’s però afortunadament hem aconseguit tornar a estar en forma i amb ganes de tornar a trepitjar fort els escenaris amb un grapat de cançons noves.

Han estat uns anys complicats per Pirat’s però afortunadament hem aconseguit tornar a estar en forma.
-Per què “Em bull la sang”? D’on ve aquest nom? Ens podries contar un poc la teua visió sobre aquest treball?
“Em bull la sang” és la passió que ens mou a viure la vida i a somiar que els nostres objectius poden ser reals. Ens bull al sang perquè som emocionals, Pirat’s sempre hem estat força viscerals i ens hem mostrat tal com som. Aquest disc pretén ser un reflex del que som ara mateix al grup.
-En aquest disc donem la benvinguda a Pep com a nou contant del grup. Que va passar amb Rodrigo i per què es va deixar el grup? El Dj també l’heu canviat, per què?
El Rodrigo es trobava en una situació complicada amb dos grups que funcionaven prou bé i li requeria molt de temps i esforços i finalment va haver de decidir. Va triar apostar fort per At Versaris i el resultat ha estat increïble. Ens va saber molt greu la pèrdua però afortunadament va entrar en Pep i treballem molt a gust plegats, ja fa molts anys que ens coneixíem. Pel que fa al Dj, podriem dir que la seva sortida va ser el detonant per tornar a reactivar Pirat’s i aconseguir per fi gravar “Em bull la sang”. Tampoc volem remenar gaire aquest punt fosc dels darrers anys.

 

“Tampoc volem remenar gaire aquest punt fosc dels darrers anys”

 

-Aquest disc és un pas endavant cap als ritmes més melòdics i jamaicans en l’estil de la banda. Quines son les vostres principals referències musicals?
Les nostres influències musicals son les de sempre. Evidentment escoltem molta musica Jamaicana (reggae, ska, etc…) però tots al grup ens agraden variats estils musicals. De fet intentem fer melodies des de sempre…
-Si tingueres que quedar-te amb una cançó del nou disc amb quina seria? I per què?

Del nou disc evidentment ens quedem amb el “Sr. de l’enrenou”, és una cançó molt Pirat’s que dona molta festa i que una mica descriu el que Pirat’s ofereix en directe.

 

-Quin tipus de directe podrem veure en aquesta gira? I hi haurà presentació al País Valencià?
En directe Pirat’s seguirem sent els de sempre, creiem que el nostre espectacle es força natural amb els 3 actuant sobre l’escenari amb poc més que dos micros i una taula de Dj. Seguirem sent els mateixos canalles de sempre. I tant que volem visitar el Pais Valencia, sempre hem estat molt ben rebuts i molt estimats i per nosaltres és un plaer actuar al Sud del nostre país. El 6 d’ abril farem presentació a Alzira a la Sala Simbiosi.
 
-Quins son els vostres plans per al futur?
Ara mateix els nostres plans es fer carretera i tocar per tot arreu per presentar el nostre nou treball. Estem també treballant amb altres sound systems fent col·laboracions, dubplates, etc.

I fins ací l’entrevista amb Joan Soto. Volem acabar donant-li les gràcies per l’entrevista i molta sort amb aquesta nova aventura. Si voleu saber-ne més del nou disc ací teniu una crítica publicada a la Tres deu.

Joan Andreu Quiles, col·laborador de la revista digital Tres deu, conductor del programa Llengua Viva de Ràdio Universitat i director d’Anquiro Produccions. Twitter: @Anquiro

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €