Entrevista a Santi Bertomeu, el dj que ha revolucionat la costa alacantina

dj santi bertomeu exit tallarina

La redacció de la Revista Tres deu em parlat amb Santi Bertomeu. Ell és un jove de Benissa (La Marina Alta) que ha estat revolucionant este estiu la costa alacantina amb les seues sessions i l’espectacle “Tallarina On Tour” amb el que ha arribat a omplir places amb més de 5.000 assistents. El seu hashtag #AçòTremola ha estat varies vegades Trending Topic a l’Estat espanyol. Parlem amb ell sobre el passat, present i futur.

– Conta’ns els teus inicis, quines foren les primeres passes com a DJ?
Tot va començar en un casal on els amics teníem un equipet de música i nosaltres mateixa organitzàvem festes “clandestines”. En aquest moment tindria 15 anys i vaig prendre gust a posar música mentre veia que la gent es divertia.

Poc després vaig tindre la sort de conèixer al dj d’una discoteca de la zona, Edu Vallés, que em va donar l’oportunitat de punxar amb ell i agafar experiència real. A partir d’aquest moment vaig començar la meua carrera en el món de la nit.

He tingut residències llargues i curtes però sempre recordaré locals com La Farola de Benissa on vaig aprendre a conèixer els gustos de la gent, a canalitzar l’energia del públic amb un estil propi que tenia com a fil conductor la meua veu.

– Com un music professional clàssic acaba sent el deejay més famós de tota La Marina?
No se si famós és la paraula correcta, jo diria “conegut”… (rialles…). Quan vaig acabar la meua residència al Pub La Farola vaig començar, allà en 2009, una nova faceta de Ràdio-Djen l’emissora ACTIVA FM, a aquesta radio li dec moltíssim, les meues sessions sonaven en directe des de les discoteques on punxava i açò va suposar un canvi en la forma d’interactuar amb el públic. Les xarxes socials (Facebook, Twitter…), la selecció de les cançons, la meua veu presentant cada tema… Era una nova etapa on es creaven vincles amb els oients.
can tallarina tall

Actualment faig un programa tots els Diumenges de vesprada en ACTIVA FM que sona des de València fins Alacant mentre punxe en directe des de Can Tallarina. Els oients i els clients interactuen amb nosaltres via twitter, @SantiBertomeu, i és un dels programes amb més seguiment de la setmana, de fet ens escolten des de l’extranger on-line a través d’activa.fm, és una passada.

Pel que fa als estudis musicals pense que m’han donat una visió extrapolada del que és la música de discoteca. L’estructura, elecció del següent tema, llocs on fer la mescla… són criteris que he desenvolupat gràcies al meu bagatge musical, tot i que sembla que tocar el Piano no té res a veure amb tocar una taula de punxar.

– Explica’ns el cas ‘Can Tallarina’ pels qui no coneguen els inicis, com veus la seua evolució?
Can Tallarina és un local estrany, diferent a la resta, no es guia per estereotips… Imagina un lloc on “el jefe” és més burrot que els clients, que els seus eslògans són “Este Domingo no vengas, que va a estar a tope”, “A la P*** Calle”, qui diria que això és un negoci??? Doncs això és TALLARINA.

El local ja porta 27 anys obert i ha tingut moltes etapes, en l’actualitat obri 3 dies a la setmana: divendres, dissabtes i diumenge de vesprada, essent aquest últim el dia on es fa la festa més grossa. La revolució del Tallarina està en el “descontrol” que es crea cada diumenge, les festes temàtiques, l’espontaneïtat de la gent que puja dalt la barra per divertir-se. Tot això, junt al bon rotllo, fa que Tallarina siga un local únic en la província. Qui no ha eixit un diumenge després de dinar i s’ha liat “sense voler”???

– El Tallarina On Tour ha estat un èxit de públic, com ha sigut l’experiència?
L’experiència del Tallarina On Tour ha estat una passada, ha sigut molt gratificant vore com un espectacle creat de l’essència d’un local, com és Tallarina, aconsegueix omplir aforaments amb més de 4.000 persones.

1000254_10151583283221365_446608268_nEl nostre objectiu era allunyar-nos de les disco-mòbils tradicionals i orquestres amb repertoris de fa 10 anys, un espectacle on la gent fora la protagonista i es divertira junt amb nosaltres. En 2012 vam fer la primera prova i va estar tot un èxit. En 2013 hem donat un pas endavant i hem superat les nostres expectatives fent l’espectacle itinerant. Ara ja estem treballant en el nou Tallarina On Tour per a 2014 amb més “performances”, regals i un muntatge de so i il·luminació que no es puga comparar a cap altre.

– Quina és la teua opinió sobre l’Electrònic Dance Music (EDM) dels Skrillex, Avicii, Steve Aoki… acabarà predominant a les pistes de ball valencianes com ja ho fa a els EUA i mitja Europa?
Jo pense que si, de fet en les meues sessions introduïsc moltíssima música electrònica i la gent es torna boja. Els gustos canvien i cal estar a l’avantguarda de la música per avançar allò que ha de ser tendència. L’electro-latino ha sigut tendència durant uns anys però sembla que la gent està cansada d’escoltar sempre el mateix “ritmet”. A les principals ràdios el canvi és present i es preveu una evolució cap aquests estils molt més internacionals i de sonoritats electròniques.

– El debat del deejay i productor. Veurem alguna cançó de Santi Bertomeu en el futur? Quins són els plans de futur?
Com a músic ho tindria fàcil però és una aposta que requereix molt de temps. Els grans dj’s han arribat a la cima com a productors, per tant en un futur hauré de provar sort en eixe camí però de moment estic més encaminat amb la figura de Ràdio-Dj.

De vegades una acció et canvia la vida o estar en el lloc adequat en el moment adequat… Mai es sap el que pot passar en un futur i a mi m’agrada pensar que cada cosa ocorre per un motiu. Hui per hui els meus objectius estan centrats en les dos residències que ostente i en les actuacions que vaig alternant per fora.

Em podeu trobar els Dissabte a la Discoteca EXIT Benissa, i els Diumenge de vesprada en Can Tallarina (Xaló) i els Divendres… cada nit en un lloc!! També en la meua web santibertomeu.com.

Moltes gràcies Santi, estarem atents a les pròximes novetats!
Fins l’altra!!

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €