Convocatòria dels IX Premis Ovidi Montllor

Premis Ovidi MontllorTots els anys el COM, el Col·lectiu Ovidi Montllor de músics i cantants valencians obrin convocatòria per poder presentar-se als Premis Ovidi, un reconeixement que atorguen els artistes agrupats al millor i destacable de l’any que passa.

Ací doncs vos deixem les bases per a presentar-se i poder ser escollit en alguna de les categories del premi: millor disc, grup revelació…

Bases de la IX edició

És voluntat de l’organització que, amb el temps, els Premis Ovidi abasten tota l’extensió geogràfica de la llengua catalana, però mentre es mantinga la situació d’anormalitat que patix la música interpretada en valencià, només podran concórrer als Premis Ovidi 2014 artistes valencians, independentment del lloc de residència o d’enregistrament del disc. El COM decidirà quins premis i a partir de quin any inclouen totes les produccions discogràfiques d’expressió en català (esta clàusula també afecta el guardó a l’artista revelació).

A totes les categories estilístiques i la de millors arranjaments entraran automàticament a concurs tots els discs amb cançons en valencià enregistrats per artistes valencians a comptar des de l’última convocatòria dels guardons fins la d’enguany: per mor d’assegurar-se la participació, caldrà posar-se en contacte amb l’organització per fer-li aplegar els discs en format digital via correu electrònic o, en format físic, a l’adreça postal del Café l’Infern: Plaça de l’Església 11, 46560 Massalfassar (l’Horta).

A més, cas de voler optar expressament als premis a la millor cançó, lletra, disseny, videoclip i artista revelació, els interessats hauran de triar quines peces presenten a concurs i fer-ho saber per qualsevol de les vies adés esmentades: tot grup o artista que ho desitge (artistes novells inclosos) haurà d’indicar un màxim d’una cançó i dos lletres de cançó que considere més significatives; les lletres, encara que estiguen en el llibret del disc, s’hauran d’enviar transcrites en format doc, odt o txt (res de docx, pdf, rtf ni coses per l’estil). Això es fa per reduir el volum de selecció i agilitzar el procés; nogensmenys, el jurat tindrà en compte totes les peces publicades i, al seu parer, podrà premiar una cançó o lletra que no haja sigut proposada expressament pels autors.

Els dos premis visuals, millor disseny i millor videoclip, són triats per un tribunal expert en arts plàstiques i audiovisuals; per tant, és menester enviar el disseny acabat en format físic o el vídeo en bona resolució -preferiblement en format mov; no acceptarem DVD tancats- a disseny@fev.org o l’adreça de la FEV: Josep Grollo 91 baix, 46025 Benicalap (Ciutat de València).

El guardó d’Escola Valenciana s’atorga a maquetes o discs autopublicats d’artistes novells o amb poca trajectòria, ja que és una ajuda a la promoció de nous valors: el premi inclou la participació en algun dels concerts organitzats per la federació.

A banda d’enviar el disc -preferentment en format digital via Internet!-, indicar la millor cançó, adjuntar les dos millors lletres en un arxiu i, si escau, fer aplegar també dissenys i videoclips -en suport físic!-, és imprescindible que adjunteu la vostra informació (dades personals, contacte, breu trajectòria i qualsevol altra cosa que considereu oportuna), una o dos fotos recents amb bona qualitat i la portada del disc -només la part de davant- a màxima resolució, per a l’arxiu del COM i la projecció durant la gala de lliurament dels Premis. Cap de material físic presentat serà retornat.

Els dos jurats, musical i visual, estaran composats per professionals independents del món de la crítica musical i les arts visuals i gràfiques, respectivament: la deliberació serà imparcial i meditada, i el resultat inapel·lable. A parer del jurat, es podran atorgar premis ex æquo (és dir, compartits per dos guanyadors), però no es podran declarar deserts: en qualsevol cas, el recompte de vots no es farà públic. El COM només designarà dos professionals de cada jurat com a secretaris. Si és menester, els membres de cada jurat podran participar amb veu i vot en les deliberacions de l’altre tribunal.
La directiva del COM només triarà els guardons honorífics a la trajectòria artística, al suport a la música en valencià o qualsevol altra menció que considere meritòria.

El termini de presentació de candidatures s’obrirà dilluns 10 de març del 2014 (dèneu aniversari de la mort d’Ovidi Montllor), i es tancarà diumenge 30 de març (setanta-cinc anys de la rendició republicana d’Alacant i València): el jurat decidirà si pot valorar qualsevol altra proposta presentada fora de temps i abans de la publicació dels finalistes i la gala de lliurament dels premis, dimarts 27 de maig al teatre El Micalet (Ciutat de València).

Qualsevol supòsit no contemplat en estes bases serà resolt per l’organització.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €