Entrevistem Vadebo

Els caps de setmana sempre ens agrada oferir-vos contingut orignal, més extens. El diumenge és el dia del diari i els suplements, el de l’hamaca al sol, o la butaca al costat de la finestra si plou. És per això que hui vos oferim una entrevista, per poder-la llegir i conèixer més al grup en qüestió. Si encara no els coneixeu tindreu que escoltar-los!

Parlem amb els xics de Vadebo, una nova banda valenciana que té molt clar el que vol i van directes, una de les avantatges és que els membres ja han estat a altres grups, i porten experiència. Vos deixem amb l’entrevista.

Heu escollit un nom ben valencià però… qui són Vadebo i què és el que Va de bo?

VaDeBo som un col·lectiu de persones unides sobretot per una mateixa idea, que és la de fer música i intentar transmetre mitjançant ella, les coses que ens ocorren en el dia a dia, el que observem, sentim, el que ens agrada i el que no, el que passa als nostres barris, a la societat en la que ens ha tocat viure. Estem travessant una etapa de la Història recent molt agitada, amb moltes desigualtats, hipocresia i en la qual l’individualisme està guanyant a la solidaritat; tot açò és el que intentem transmetre, també tractem d’enviar un missatge d’esperança, perquè la gent s’està mobilitzant i començant a eixir a lluitar pel que és just a camp obert.

A part del transatlàntic que són Aspencat, estan eixint grups molt interessants, propostes musicals de molts estils diferents

I el que va de bo, és que hem vingut per a no callar-nos res, a dir les coses clares, a treballar per a ajudar a canviar les coses i a quedar-nos.

Cada membre del grup desborda d’una amplia trajectòria musical, amb experiència en diferents grups valencians. Què us va unir musicalment per poder arribar a aquest acord musical?

Bé, alguns de nosaltres sí que és cert que venim d’altres grups que per una raó o una altra, o hem seguit trajectòries diferents o s’han acabat definitivament, uns altres estan començant a experimentar la “meravella” que és aguantar-se en un local d’assaig i en una furgoneta.

El que ens ha unit ha sigut principalment d’una banda la proximitat de moltes de les persones que componem el grup, que ja érem amics anteriorment i havíem tocat en altres bandes junts com Termofrigidus o The Skafeinats, i per una altra la necessitat de crear, de tocar, de viatjar, de donar eixida a idees que no tenien cabuda en altres projectes.

Com t’hem comentat abans poder contar el que ocorre al voltant i que millor que fer-ho mitjançant cançons. L’acord musical ha sigut molt fàcil, VaDeBo va nàixer amb la idea de compondre com un grup, sense censurar idees i tractar de treballar cada cançó entre tots i açò és alguna cosa que uneix molt, perquè totes les opinions tenen cabuda i els assajos són autèntiques “jam sesión” d’hores i hores, així tot ha sigut més fàcil.

VadeboEn menys d’un any d’existència la vostra acollida en els escenaris ha sigut molt significant, arribant a tocar a l’edició de l’Aupa Lumbreiras d’enguany. Quina cregueu que ha sigut la clau de l’èxit?

No creiem que hi haja una tecla màgica per a poder entendre la bona rebuda que ha tingut el grup al llarg d’aquest any, però si que creiem que una de les nostres virtuts a part de l’enorme treball d’hores al local d’assaig, ha sigut intentar portar a l’escenari una posada en escena potent, visual, intentant que el públic participe de cada estrofa, de cada tornada. Que siga un directe amb molta energia, donar-ho tot i sobretot que ens ho passem ben tocant junts en un escenari, que és el més important al cap i a la fi i pensem que eixes sensacions es transmeten a la gent, que conflueix amb tu en un feedback d’energia que és la millor sensació que pot tenir un músic que toca en directe.

El videoclip de “Ningú com tu” ha arribat el passat estiu a més de 10.000 visites en menys d’un mes. Ha sigut aquesta obra un factor clau per a l’èxit de 30-Net, el vostre EP?

Per descomptat que ens ha ajudat, ha sigut un gran treball per part de la productora Graphic Records que ha sabut plasmar perfectament la idea que tenia la cançó, i la resposta de la gent ha sigut molt bona, però no és l’única raó, ja que en general totes les cançons estan funcionant prou be tant en directe com a nivell de descàrregues i reproduccions a la xarxa.

Pensem que totes són bones cançons, com sempre unes funcionen millor que unes altres, però a nosaltres ens agraden molt totes i de moment en directe estan donant el resultat que buscàvem quan les vam acabar de fer al local.

Trobem a les vostres lletres crítica social, els desnonaments, l’educació… Heu pensat en buscar una via temàtica alternativa sense deixar de ser combatius?

No estem tancats a parlar d’un o dos temes solament en les nostres lletres. Escrivim sobre el que ens ocorre cada dia, les coses que ens envolten , i vivim una situació que les cançons i els temes vénen cap a tu, és a dir, el teu cap no busca una temàtica, ella sola apareix davant de tu i fa que fluïsca el tema i desgraciadament les injustícies socials, entre les quals es troben les que comentes estan presents en el nostre dia a dia, tant per la pertinença a diferents col·lectius d’algun de nosaltres, com per les situacions personals que influeixen molt a l’hora de transmetre amb les nostres cançons una temàtica o una altra.

Molts grups s’han pres una aturada indefinida (Obrint Pas, Orxata…) al temps que sorgeixen de nous. Com veieu aquest canvi evolutiu en la mal anomenada escena de música en valencià?

És cert que s’ha produït un cert buit amb l’aturada d’alguns grups importants de la música en valencià, però també és cert que vivim el millor moment musical en molt de temps al País Valencià. A part del transatlàntic que són Aspencat, estan eixint grups molt interessants, propostes musicals de molts estils diferents i que totes tenen cabuda, així de primeres se’ns ocorren grups com Mai Mai, Auxili, Smoking Souls, Zoo, Prozak Soup, Atupa, Kaoba, Trineu Tanoka, Meteor, Frida, X Fanekaes a part de la tornada als escenaris de la Gossa Sorda i Gatacca, que abasten molts estils diferents i amb molt bona acollida per part del públic i que demostra la vitalitat que té la música en la nostra terra.

Per últim! Ens podeu avançar alguna cosa dels vostres plans de futur? Concerts importants, disc a la vista…?

La idea com sempre és seguir treballant sense parar i donar el màxim que puguem tant en el local com en els escenaris. Mentre acabem els concerts que ens queden de la gira 2014, estem treballant en nous projectes, no sabem estar sense fer res. Tenim en ment llançar un nou videoclip d’un tema de l’EP que acabem de traure, i estem en ple procés de composició de temes nous.

Ens agradaria que fóra abans d’acabar enguany ambdues coses. Ja estem treballant en la gira 2015 i esperem que ens porte al major nombre d’escenaris possibles al llarg de l’any que ve, una de les primeres dates importants serà el 7 de Febrer al Festival Gazpatxo Rock a Aiora.

Fins ací l’entrevista, esperem que arriben ben lluny. Si no els heu vist, o voleu repetir, encara esteu a temps d’anar als últims concerts de la gira. Estaran el 4 d’Octubre a les Festes Alternatives de Burjassot (L’Horta Nord). L’11 d’Octubre a l’Aniversari de La Teixidora d’Igualada (Anoia). I el 28 de Novembre a la Sala Rockcity amb Trashtucada (#Imaginatelotour).

Fotos: Teching

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Noves veus (secció d’opinió)
Entre totes i tots som capaços d'impulsar noves veus dins del panorama mediàtic valencià. Calen noves idees i enfocaments per encarar aquesta dècada d...
26%
7
DIES
115,00 €
aconseguit de 450,00 €