Entrevista a Smoking Soul’s a l’estudi

Aquest ha sigut sense dubte l’any dels Smoking Soul’s. L’extensa i reeixida gira de presentació del seu primer LP l’Espenta (2013) els ha portat a cada racó de la geografia valenciana, i ha confirmat concert a concert l’augment de seguidors constant que ha viscut la banda de Pego. Es podria dir que a partir del seu concert al Festivern de l’any passat el grup no ha deixat de crèixer. Ara els entrevistem amb motiu del nou disc que preparen als Atomic Studios de Mark Dasousa i també pels canvis que ha viscut la banda últimament. Fotografies de Xepo WS.

Quin balanç feu d’aquesta gira que ara acaba? Què poden esperar els vostres seguidors i els que no vos han vist mai al Festardor?

Han estat dos anys intensos per dalt els escenaris, amb molts concerts on em adquirit més experiència d’alt l’escenari, arribant a sentir-nos molt còmodes en cada actuació. El Festardor serà per nosaltres una data molt especial on direm adéu a una etapa passada per obrir-ne una de nova amb moltes ganes i energia. Podran veure l’energia latent dalt l’escenari des del primer minut i l’emoció de concloure dos anys seriosos de treball. Als que ja ens coneixen, podran veure com algunes de les cançons del nostre primer disc diran adéu per fer lloc a les noves que ja sonen a l’estudi de gravació.

Esteu preparant el vostre segon LP. En quin punt vos troneu del procés de producció del disc? Quan podem esperar la seua eixida?

Ens trobem finalitzant les guitarres rítmiques i començant ja amb la part més delicada del disc amb les veus i melodies, per últim gravarem guitarres melòdiques. Podem dir que ara estem començant a escoltar els temes i assimilant-los fins arribar a emocionar-nos com si no fossin nostres. Tenim plantejat traure el disc en febrer, aquesta data ens agrada perquè ja vam traure l’Espenta també en aquest mes, però tot dependrà de com evolucione el disc i de que estiga tot ben enllestit per publicar-lo, no tenim presses i volem fer les coses amb consciència.

SMOKING_STUDI_291

Quines diferències podem esperar respecte a l’Espenta? Què podeu explicar sobre com serà musicalment? I les líriques?

Vegem en aquest segon treball una evolució pel que fa a maduresa compositiva, sobretot pel que fa a estructures de cada tema, intentant fer de cada part tinga un sentit en la cançó, un coherència. No abusar de coses innecessàries. També des que ens em posat a treballar amb Mark Dasousa ja en “Alacant per interior” o “L’home de cent anys” hem experimentat una evolució i un pas avant qualitatiu molt rellevant en l’àmbit de producció i cohesió compositiva. Amb l’Espenta descobrirem quina era la música que ens agradava fer i en aquest segon disc potser supose un pas endavant sense fugir dels mateixos principis de guitarres contundents sobre una rítmica senzilla però de gran pegada, acompanyades d’una veu melòdica. A diferència del primer disc on el missatge era positiu i optimista front la situació d’inestabilitat social que vivíem i continuem suportant, ara no abandonem aquesta visió però si que en algunes de les cançons no hem pogut evitar plasmar la crua realitat que patim.

Als vostres últims concerts hem vist que Natxo ja no és el vostre baixista. Podeu explicar perquè és això?Qui ha gravat els baixos del disc? Sabeu qui serà el nou baixista?

Ens trobem en un moment on el grup requereix un compromís ferm i una prioritat vital en el nostre dia a dia que moltes vegades és difícil de portar avant, ja que tenim una vida més enllà i de vegades no es pot compaginar. Considerem que en aquest moment, el grup ha de renunciar a moltes coses alternes per treballar dur i seguir endavant. Ens ha tirat una mà Jordi Martí, baixista de La Gossa Sorda i del ja dissolts Farenhate, aquest grup sempre ens ha fascinat i estàvem convençuts de què Jordi podia assumir més que bé aquest paper per la seva experiència i professionalitat. Ara estem submergits en el procés de gravació, que considerem que és el més important. Tenim en ment diverses possibilitats per integrar un nou membre, però ja ho anunciarem quan considerem oportú i finalitzem les gravacions.

SMOKING_STUDI_023

Quines novetats podeu avançar respecte al 2015? Què vos agradaria fer?

Sempre hem dit que som un grup de tocar i tocar en directe, ja que aquesta addicció ens supera. Ens proposem per aquest 2015 i ja s’estan barallant moltes possibilitats de rodar pels escenaris de Catalunya, ampliant així el nostre circuit, inclús més enllà si es presenta.

Per últim, vos demanem que especifiqueu 5 grups valencians a tindre en compte en 2015 i perquè.

Laverge amb l’avançament “Bourbon Liquor Store” ja ens va impactar moltíssim la qualitat musical del nou projecte de Victor Moya cantant del mític grup 121 db però després d’escoltar tot el disc Back to the wild no hi ha paraules, el recomanem a qualsevol persona en especial als amants de l’stoner.

Tardor que també sabem que estan treballant amb futurs projectes i gravacions des de “La caseta” ens desperta molta curiositat escoltar que es porten entre mans allí dins, després de la seua aturada als escenaris.

Altre a tindre més que en compte és el projecte ambiciós de Pancho amb Zoo, és un poc secret però hem tingut la sort d’ escoltar alguns minuts del disc en Atomic Studio i estem convençuts de la gran acollida i acceptació que tindrà.

Els amics de Mai Mai que ens han dit que treballen amb el seu primer disc després d’haver presentat la seva maqueta homònima, esperem coincidir amb ells en aquest 2015 als escenaris.

Per últim, els nostres col·legues d’Ontinyent, Auxili, després d’haver compartit alguns concerts amb ells, hem pogut observar un directe molt seriós i treballat, a més de la gran acceptació del públic pel seu últim disc Dolç Atac. Estem segurs que aquest 2015 donaran molt que parlar.

Fotografies de Xepo WS.

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Samarreta A Tornallom
Samarreta d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram St...
Preu 12 €