Jungle Terror: benvinguts a la jungla!

Jungle Terror

Per un moment tanqueu els ulls i imagineu el següent: sou al mig d’una jungla tropical, s’està ponent el sol i comencen a despertar sons feréstecs i inquietants. Tota mena de xiulits estrambòtics d’aus tropicals úniques, us envolten, mantinguent una extranya sensació de descans temporal; aquest, de repent, es veu interromput per la irrupció salvatge d’un grup d’elefants marcant el pas, hordes de primats barallant-se pel territori i, per rematar, una colla de músics, fent una batucada enfurismada: benvinguts a la jungla, benvinguts al Jungle Terror.

En els últims anys hem pogut assistir a l’ascens imparable de l’electro en diverses variants fins a arribar a l’explosió de l’EDM o Big Room, tan de moda en els festivals de tot el món i que enguany ha començat a pegar fort a l’estat.

Una de les últimes variants d’electro, que comença a despuntar per quedar-se com un subgènere fortament establert (com podrien ser el bounce, el complextro o el big room) és l’anomenat Jungle Terror.

El Jungle Terror pren elements del big room com són els bombos farcits de baixos i distorsionats, i els combina amb una gran quantitat de samples d’elements percussius ètnics concrets com els tambors de batucada, de carnestoltes brasilers, o fins i tot, tambors aràbs com el derbak. A més a més, se solen incloure els inconfussibles sintetitzadors emprats en el house holandés i sons d’animals exòtics i vocals dub, per embogir encara més el resultat.

El gran mestre i creador d’aquest gènere és el productor holandés Wiwek, que arran d’unes primeres produccions que podriem ubicar entre el techhouse i el tribal house del 2012, va aconseguir bona acceptació arribant a publicar amb el segell del gran Laidback Luke, MixMash, el seu track “Pleistocene”. No va ser sinó, fins a l’eixida de la cançó “Angry Birdz” en el seu propi segell Rimbu, que ha encés la traca del Jungle Terror arreu del món; aquesta, ha estat tocada en els principals festival internacionals, com l’Ultra Music Festival de Miami o el TomorrowWorld d’Atlanta i recolzada per artistes de talla internacional, com Afrojack, Dillon Francis, Diplo i un llarg etcètera.

Altres artistes del gènere que han publicat treball sota el segell de Wiwek o altres i que comencen a pegar a l’escena són Rawtek, Retrohandz i el ja veterà Gregor Salto. Caldrà estar atents a Wiwek i els seus animalets de la jungla, que de ben segur donaran molt a parlar els propers anys a l’escena de l’electro.

Afrojack tocant “Angry Birdz” de Wiwek al UMF de Miami:

Un dels primers treballs destacats de Wiwek al setgell de Laidback Luke, Mixmash, va ser “Pleistocene”:

Wiwek ha publicat recentment la Jungle Terror Mixtape:

El nou ep de Wiwek reb el propi nom del gènere:

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €