Major Lazer, La Mala Rodriguez i SOJA entre els caps de cartell del Rototom Sunsplash 2015

Rototom Sunsplash 2015 Major LazerChambao actuarà el diumenge 16 d’agost, Major Lazer el dilluns 17, l’espectacle únic d’homenatge a Marley amb la Mala Rodríguez, Amparo Sánchez, Sr. Wilson, Roberto Sánchez Payoh Soulrebel tindrà lloc el dijous 20, mentre que SOJA tancarà la vintè segona edició del festival, el dissabte 22.

El calendari de concerts de la vintè segona edició del Rototom Sunsplash, que se celebrarà a Benicàssim del 16 al 22 d’agost, comença a prendre forma. Les 26 actuacions que han sigut anunciades fins al moment per al Main Stage del festival ja tenen data assignada.

Rototom Sunsplash 2015 Major LazerMajor Lazer, el projecte musical que els DJ i productors Diplo (Thomas Wesley Pentz) i Switch (Dave Taylor) van fundar en 2008 i que s’ha consolidat com un dels més eclèctics, prolífics i polifacètics del planeta de la mà del propi Diplo, Jillionaire i el jamaicà Walshy Fire, estarà per primera vegada sobre el Main Stage del festival el dilluns 17 d’abril. El jamaicà Capleton, els neozelandesos Katchafire i el llegendari grup vocal The Pioneers completen el cartell d’aqueixa jornada.

Per la seua banda Chambao, que portarà per primera vegada al festival el seu estil únic i el seu personalísima mescla de flamenc i música ‘chill out’, estarà sobre el Main Stage el diumenge 16 d’agost, a més de la jove cantant britànica Hollie Cook i Jah Guarisca, una de les veus més intenses i evocadores de la música jamaicana, entre altres artistes.

Rototom Sunsplash 2015 Major LazerLa Mala Rodríguez, Amparo Sánchez, Sr. Wilson, Roberto SánchezPayoh Soulrebel participaran el dijous 20 en el tribut musical que el Rototom Sunsplash ha organitzat per a commemorar el 70 aniversari del naixement de Bob Marley: ‘Cantant a Marley’. Es tracta d’un concert únic a Europa que reunirà en el Main Stage a algunes de les figures més destacades del reggae, l’hip-hop i el mestissatge de l’àmbit nacional. Els artistes reinterpretaran sobre l’escenari, cadascun amb el seu particular estil, els principals clàssics de la icona jamaicana. També el dia 20 passaran pel Main Stage l’alemany Uwe Banton & The Next Generation, un dels grans protagonistes de l’escena roots europea, així com els londinencs Bad Manners, que van revitalitzar el ska entre finals dels setanta i principis dels vuitanta fonent-ho amb l’energia del punk.

Rototom Sunsplash 2015 Major LazerSOJA, la banda de reggae nascuda en 1997 a Washington D. de C. que ha aconseguit consolidar-se en el panorama musical internacional per valors com la universalitat del seu missatge, el seu mestissatge de ritmes i la qualitat dels seus temes, tancarà el cartell el dissabte 22 d’agost en la qual serà la seua primera actuació en el Rototom Sunsplash. La jornada de clausura també explicarà sobre el Main Stage amb la fusió de reggae, rock i l’hip-hop de l’israelià Matisyahu, la jove banda Uprising Roots i Protoje, un dels grans talents que ha donat Jamaica en els últims anys.

El dimarts 18 els protagonistes seran Barrington Levy, un dels cantants tradicionals de reggae més populars; Morodo, que sens dubte s’ha convertit en el singjay més potent de l’escena ibèrica i que estarà acompanyat per les seues Okoumé Lions; el compromís social i l’exemple vital de Serra Leone’s Refugee All Stars, que han commogut al món tant amb la seua història com amb la seua música; i l’ex membre dels Gladiators Clinton Fearon.

Al seu torn, el dimecres 19 el públic del Main Stage podrà gaudir d’una de les autèntiques llegendes vives del reggae, Bunny Wailer, que va ser un dels membres fundadors de The Wailers, al costat de Bob Marley i Peter Tosh. Aqueixa nit també actuaran Kiril Djakovski, la potent veu de Shuga i Cham, un dels pesos pesats del dancehall.

Rototom Sunsplash 2015 Major Lazer Els italians Mellow Mood i la banda espanyola de reggae i dancehall Green Valley estaran el divendres 21 en l’escenari principal del festival.

Naâman, una de les grans revelacions que ha donat el reggae francés durant els últims anys, així com Popcaan, jove exponent de la nova generació d’artistes dancehall, obriran el festival el dissabte 15 d’agost al costat d’altres noms de primera línia, encara per revelar.

Concerts per dia del Rototom Sunsplash

DISSABTE 15
Popcaan 
Naâman

DOMINGO 16
Chambao
Hollie Cook
Jah Guarisca

DILLUNS 17
Major Lazer
Capleton
Katchafire
The Pioneers

DIMARTS 18
Barrington Levy
Morodo & Okoumé Lions
Sierra Leone’s Refugee All Stars
Clinton Fearon

DIMECRES 19
Bunny Wailer
Kiril DjaiKovski
Shuga
Cham

DIJOUS 20
– ‘Cantant a Marley’, amb la Mala Rodríguez, Amparo Sánchez, Sr. Wilson, Roberto Sánchez, Payoh Soulrebel
Bad Manners

DIVENDRES 21
Mellow Mood
Green Valley

DISSABTE 22
SOJA
Matisyahu
Uprising Roots
Protoje

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Noves veus (secció d’opinió)
Entre totes i tots som capaços d'impulsar noves veus dins del panorama mediàtic valencià. Calen noves idees i enfocaments per encarar aquesta dècada d...
25%
12
DIES
112,00 €
aconseguit de 450,00 €