Soziedad Alkoholika encapçala el Marearock 2015

El 21 i 22 d’agost la ciutat alacantina d’Ibi enceta el festival Marearock 2015. En el seu desè aniversari el cartell el formen grups com Soziedad Alkoholika, Narco, La Gossa Sorda, El Noi del Sucre, Boikot, El Diluvi i Fuckop Family d’entre les treze confirmacions. Les entrades ja estan disponibles online però la informació sobre l’acampada i els horaris encara està per publicar. Organitzat per Marearock i Berrintxe Producciones i amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ibi, el Marearock 2015 aconsegueix ser una proposta engrescadora entre els festivals d’estiu al País Valencià.

AVANCE 5_22EUROSLa incorporació al cartell del 2015 de grups com La Gossa Sorda li suma atractiu al Marearock. Els veterans de Pego, amb una veu cantant que pot presumir de ser diputat autonòmic, ens diuen adéu després de 15 anys lladrant, cinc discos publicats i molts èxits musicals. Una estampa com la que es va viure el 2011 amb Obrint Pas en la seua darrera actuació a un Marearock, es repetirà amb La Gossa Sorda. Una ocasió que no es pot desaprofitar.

La història del Marearock és la història d’un festival amb molts entrebancs, sobretot de polítics. Iniciat en el 2004, el primer festival de música independent alacantí, només ha vist interrompuda la seua continuïtat el 2009 i 2010. Un canvi de govern a La Vila Joiosa suprimí Marearock 2009 de la programació cultural. Després d’una ferma pressió popular tornà el 2011 a Sax (Alacant) amb els Obrint Pas com a cap de cartell i confirmacions com La Raíz, Poncho K o Envidia Kotxina. El 2008, no obstant, precedí la seua interrupció durant 2 anys per una decisió d’última hora. L’Ajuntament de Torrevieja va anul·lar el permís de cessió de l’espai públic a un Marearock 2008 ambiciós, amb entrades ja venudes i amb artistes internacionals inclosos (Marky Ramone, de Ramones), cosa que provocà que es tornaren les entrades venudes i es celebrara un concert el 13 de juny a Madrid. Tocaren els grups Hirurko, Censurados, Iratxo i Bocanada i van assistir unes 250 persones.

Pel Marearock han passat grups locals i guanyadors de concursos, Aspencat, Riot Propaganda, Talco, Mala Reputación, Habeas Corpus, Los de Marras, La Kinky Beat, Mugroman entre molts altres, però Gatillazo, Boikot, Hora Zulu i Dirección Prohibida són els grups que han actuat a més edicions del festival.

 

 

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €