El Meruts Festival celebrarà la seua 9a edició el 18 d’agost a Ontinyent

La Troba Kung-Fú. Foto: Eduard Morató

El proper dimarts 18 d’agost es celebrarà a Ontinyent (Vall d’Albaida) la novena edició del Meruts Festival, de la mà de l’Assemblea de Joves Meruts i amb la col·laboració de l’ajuntament de la ciutat. El Meruts Festival 2015, com el passat Festival Diània, canvia d’ubicació a les portes del Poliesportiu Municipal, on des de les 22:30 hores omplirà la nit de música i festa amb un cartell de luxe, inusual i amb bona diversitat d’estils.

11728982_1619216761696118_7149896695765193483_oCom a caps de cartell aparèixen dos històrics del mestissatge i del punk-rock peninsular. D’una banda la Troba Kung-Fú, hereu del mític grup català Dusminguet, encapçalats per Joan Garriga, oferiran l’exòtica “rúmbia” del seu últim disc Santalegria. Per altre costat el Noi del Sucre & Los Muertos de Cristo celebraran amb el públic del Meruts la seua gira 25 anys, una combinació entre dos grups de rock que, amb l’excèntric cantant Lorenzo Morales i moguts pel rock’n’roll i les idees llibertàries, portaran el seu millor espectacle musical i escènic des de la localitat andalusa d’Utrera.

Com a bandes locals hi haurà els Bacora, des de la Vall d’Albaida i la Safor, que presentaran a Ontinyent el seu primer treball Surf’n’Raspall, una bona dosi de punk i ironia a l’estil californià. També els ontinyentins Tashkenti, en el que serà el seu concert de comiat a la seua ciutat. La seua actuació promet ser ben emotiva, rodejada d’amics i companyes que els han seguit durant més d’una dècada creixent arreu del País Valencià i més enllà. Uns comencen i altres acaben.

Tancarà el festival DJ Biano, component de la banda Orxata Sound System, que acabarà la nit amb ritmes electrònics i sessions de drum’n’bass.

El Meruts, molt més que un festival

Tallers Festival Diània

Però no només això, sinó que l’Assemblea de Joves Meruts també organitza la tradicional vesprada de tallers i activitats, enguany al parc del Llombo, on participen un bon grapat de col·lectius i persones. Des de les 18:30 hores els més menuts i tota la família podran gaudir de les actuacions de la contacontes Almudena Francés, amb el seu espectacle “Rondaballs”, exhibicions de capoeira a càrrec de la Fúria de Zumbi, passacarrers de la colla de tabals i dolçaines El Regall… En quant als col·lectius que realitzaran tallers o punts informatius trobem: l’Assemblea de Joves Meruts (taller d’estampació de samarretes i marxandatge), Joves de la Serra de Mariola (tallers de papiroflexia i jumping clay), Cróvat (taller de malabars), Coordinadora de la Vall d’Albaida per la defensa i ús del valencià (taller, informació i marxandatge), Col·lectiu Antifeixista de la Vall d’Albaida (informació i venda de samarretes, xapes, etc.), Associació de joves Socarrel, Cocentaina, (taller de sal tintada), Joventut Comunista del País Valencià a les Comarques (informació i venda de samarretes, xapes, etc.), Consell Local de la Joventut d’Ontinyent (tallers de fang i bombolles de sabó), RàdioAktiva 107.6fm (taller de ràdio en directe) o l’Assemblea contra la Planta de Residus Animals.

Al final de la vesprada hi haurà sopar popular organitzat per l’Ateneu l’Estació d’Albaida i amenitzat pels djs Panzeta i 123Selectah. Els tiquets pel sopar costen 3 i 5 euros i es poden adquirir, així com les entrades al festival, al web: merutsfestival.com

Les entrades anticipades costen 6 euros, i 10 en taquilla, i fins el 14 d’agost es poden adquirir online, a la mateixa pàgina, abonaments conjunts per al Meruts Festival i el concert de la Fira de Xàtiva per tan sols 12 euros.

Les entrades del Meruts també es poden comprar als punts de venda següents:

• Ateneu Popular Ca la Mera – Ontinyent (inclou un refresc per a consumir a l’ateneu)
• La Llibreria – Ontinyent
• Casal Jove (Consell Local de la Joventut) – Ontinyent (fins al dia 12)
• Discos Oldies – València
• Llibreria la Costera – Xàtiva
• Llibreria Ambra – Gandia
• Museu Internacional de Titelles – Albaida
• Llibreria Llorens – Alcoi
• Centre d’Informació Juvenil – Bocairent

Foto 1: Eduard Morató. / Foto 2: Festival Diània.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €