El Rototom es fa arrere i Matisyahu cantarà al festival

matisyahu-is-so-unrecognizable-after-shaving-his-beard-that-he-couldnt-get-into-sundance-parties

Després de diverses setmanes de campanya, amb la qual BDS País Valencià acusava el cantant jueu americà Matisyahu de defensar l’Estat d’Israel i no condemnar la violència i crueltat que exerceix contra el poble palestí, el festival Rototom Sunsplash va anunciar que cancel·lava l’actuació de l’artista. Va demanar al vocalista que es posicionara públicament sobre el conflicte palestí, i davant la negativa d’aquest va procedir a anunciar la cancel·lació, amb la jamaicana Etana com a substituta.

Ahir dimarts, Matisyahu publicava aquesta carta al respecte:

«Els organitzadors del festival es van posar en contacte amb mi perquè rebien la pressió del moviment BDS. Volien que escrivira una carta, o fera un vídeo, declarant la meua posició sobre el sionisme i el conflicte palestí-israelià per a tranquil·litzar la gent de BDS. Estic a favor de la pau i la compassió per totes les persones. La meua música parla per si mateixa, i no hi barrege política. La música té el poder de transcendir l’intel·lecte, les idees i la política, i pot unir la gent durant aquest procés. El festival va continuar insistint que jo aclarira el meu punt de vista personal, en una clara pressió per correspondre l’agenda política de BDS. Sincerament, va ser horrible i ofensiu que miraren de coaccionar les meues declaracions polítiques. Per què cap dels altres artistes que hi actuaran no han hagut de fer declaracions polítiques? Cap artista mereix ser posat en una situació d’aquesta mena senzillament per expressar-se artísticament. Sense importar la raça, credo, país i antecedents culturals la meua meta és tocar música per a tothom. Això volem els músics. – Beneït Amor, Mati»

Matisyahu RototomHui el Rototom Sunsplash ha rectificat amb un comunicat on convida l’artista a actuar tal i com estava previst en un principi. L’organització del festival ha afirmat:

«El Rototom refusa l’antisemitisme i qualsevol mena de discriminació religiosa, respectem la comunitat jueva i demanem públicament disculpes pel que ha passat’, diu l’organització del festival en un comunicat emès avui. També demana disculpes al cantant i el torna a convidr per a l’actuació, prevista el dissabte 22 d’agost. ‘El Rototom reconeix la seva equivocació, fruit del boicot i de la campanya de pressions, amenaces i coaccions promogudes per BDS País Valencià en considerar que podien alterar greument el funcionament normal del festival, la qual cosa va impedir de gestionar la situació amb lucidesa.»

Matisyahu Rototom

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €