Descobrint el nou disc d’Atupa [Descàrrega directa]

Atupa Quasi Res Porta El Diari

Ja disponible, descarrega el nou disc d’Atupa!

Adrià em passa un dropbox que encara cremava, era el nou disc d’Atupa acabat d’eixir del forn. I efectivament Quasi res porta el diari!

Difícil d’escollir una col·laboració quan els pregunte, “ens les anava demanat cada cançó“. “Quasi res porta el diari” demana el hardcore de Juanrra de KOP, la crítica directa de Toni (Los Chikos del Maíz) i la melodia d’Àngel d’Atzembla. “Ací sumaria aquest timbre, ací aquest altre” i com són registres que nosaltres no tenim, eixirem a buscar-los. El mateix amb “Campiones“. La cançó és rap soul old school i Mireia Vives (Rapsodes) és soul en estat pur.

Al contrari que en l’”Expansion pack” que confiaren les bases a Ainz Adams (#RàdioMacramé), en aquesta ocasió heu volgut comptar amb més varietat. Heavy Roots han produït a Capaz, Sho-Hai i altres referents estatals. “Foren els primers amb qui començarem a treballar ja fa mes d’un any. Anàvem al seu estudi a Alaquàs totes les setmanes i treballàvem en ritmes, melodies, la estructura… Giovanni és un fora de serie i era capaç de traure-nos del cap totes les idees, mesclar-ho amb les seues i clavar-ho dins de l’Ableton“.

Atupa Quasi Res Porta El DiariTambé han comptat amb Pedro Olcina i Edu Moreno (que abans formaren part de NQD) amb els que ja van treballar al “Res està escrit” de Robert Palanca. “Ha molat molt perquè duen el bon gust a dins, sobretot quan es tracta d’un rollo més pop“. A “Malgrat tot” li han donat el rollo íntim que Robert necessitava per obrir-se. “Quasi res porta el diari” ha estat produïda amb Pedro i Edu i Atzembla. “De pas” estiguérem a punt de descartar-la i al final ens va explotar en la cara. Que això si que mola: per primer cop hem fet temes de sobra i molts s’han anat quedant fora perque no estaven a l’altura. Al disc sols ha quedat allò que ens representava al 100%“. “El treball amb Pedro ha sigut brutal perquè si d’una cosa estàvem escarmentats de quan gravarem a Mésdemil o a l’Atomic Studio era haver d’anar a prendre per cul a gravar. Són molt bons professionals però a nivell d’infraestructura, ens suposava una llosa creativa. Amb Pedro podíem anar a l’estudi a 5 minuts en bici i passar-nos allí tot el dia provant coses fins trobar el que buscavem. Ha sigut com tornar al temps de les maquetes que ens feiem a casa, jugant amb els plugins, amb les veus… Sense la pressió del temps ni els diners“.

També han participat Plan B i Ibrahim fent “A la jugular” i “Plors i suor”. Són els temes més Expansion Pack, més electrònics i foscos.”A la jugular” té un rotllo “Run the jewels” que ens flipa i a “Plors i suor” Adrià ha tret tota la merda que du a dins“. Arturo Olmeda es qui ha fet “Indomables”. És qui va fer la gran majoria de temes del Quatribarap.

Borja Penalba col·labora de nou i li dóna un toc més heterogeni al disc com en Quatribarrap. “Cadascú som d’un pare i d’una mare i bevem de referents molt diversos. O som eclèctics o ens dissolem. L’únic lligam fort que ens uneix transversalment, i es pot vore a tots els treballs que hem fet, és el rap“. Volíem parlar de la crisi dels refugiats a Europa i volíem fer-ho des de una perspectiva mediterrània. L’única persona que coneguem capaç de parlar mediterràniament en l’àmbit musical era Borja així que no ens quedava alternativa.

Les lletres són molt més madures, veiem als Atupa canviar el beodisme o “que te la fas” al “rap queer” i la “vaga de totes”. “Ens continua agradant molt follar i beure però com digueu, vas madurant. La vida t’ensenya noves perspectives i això inevitablement es reflexa a les cançons“.

L’espera ha valgut la pena, Quasi res porta el dari. Diumenge disponible al Bandcamp i Youtube. Estigueu atentes a les xarxes socials d’Atupa!

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Noves veus (secció d’opinió)
Entre totes i tots som capaços d'impulsar noves veus dins del panorama mediàtic valencià. Calen noves idees i enfocaments per encarar aquesta dècada d...
25%
14
DIES
112,00 €
aconseguit de 450,00 €