Manu Chao, Dub Inc., The Skints, Alborosie, Auxili i més al Rototom 2016

Rototom Sunsplash 2016 Manu Chao 3

El polifacètic artista Manu Chao actuarà el 18 d’agost per primera vegada en el festival per a, acompanyat pels músics de la Ventura, oferir un espectacle especial que convertirà el recinte en una vertadera festa amb el mestissatge de ritmes com a protagonista. Durant la seua actuació en el Main Stage el públic podrà gaudir d’alguns dels temes més coneguts d’una dilatada trajectòria que li ha aportat un reconeixement mundial i li ha portat a fusionar com ningú els ritmes, sons i vibracions de diferents cultures de llarg a llarg del planeta.

Manu Chao s’incorpora així a un cartell on ja figuren artistes de la talla del jamaicà Damian ‘Jr Gong’ Marley, guanyador de diversos premis Grammy i un dels artistes reggae més aclamats internacionalment; Alborosie, artista especialment lligat al Rototom Sunsplash, que acturará al costat del seu Shengen Clan; Morgan Heritage, que van ser guardonats en l’última edició dels Grammy amb el premi al Millor Àlbum de Reggae pel seu treball ‘Strictly Roots‘ o Tarrus Riley, una de les veus més reconegudes dins del reggae roots actual.

Rototom Sunsplash 2016 Manu Chao

El veterà artista jamaicà Freddie McGregor, la banda de reggae nord-americana Big Mountain, coneguda per la versió que en el seu moment van fer del tema de Peter Frampton “Baby, I Love Your Way“; la gran dama del reggae Marcia Griffiths, Kabaka Pyramid, un dels referents del reggae contemporani; els francesos Dub Inc, la veu compromesa de Macaco o els jamaicans Inner Circle, autors de cançons tan conegudes com ‘Sweat (A lalalala long)’ o ‘Bad Boys’.

Pel Main Stage també passaran les veus de la jove poetisa i cantant jamaicana Jah9, una de les bandereres de la nova escena roots que ha sorgit amb força en l’illa del Carib; Junior Kelly, Green Valley, Wailing Souls, Randy Valentine, Yaniss Odua ft. Volodia & Artikal Band, Gentleman’s Dub Club, Sud Sound System entre altres.

També destaca la incorporació dels londinencs The Skints, que han sigut definits com els “portadors moderns de la torxa de la música reggae britànica”. La seua mescla de reggae, ska, dancehall, dub, punk rock i hip-hop farà saltar a un públic que també podrà gaudir del talent de la jove artista d’arrels jamaicanes Marla Brown. Nascuda a Londres i filla de la mítica figura jamaicana del reggae Dennis Brown, Marla ha sabut reinterpretar sota el seu propi prisma el llegat del seu pare.

Quant als grups de l’estat espanyol que ja han confirmat la seua participació, destaquen els castellonencs El Chamuyo, els alacantins Yeahmen, Ganjahr Family & Atlantic Force Band (Vigo), els gallecs Rebel Roots i Koers des de Lleida. Que s’uneixen als napolitans Almamegretta, els britànics Shanti, els valencians Auxili, el televisiu Jaume Mas & WaGwaan Band-; el madrileny Lion Sitte & The Wisehousecrew, el trio ítalo-americà The Uppertones o els xilens Aflora, ja confirmats.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €