Un festival internacional de cinema de merda?

Un festival de cinema de merda? Sí, literal. Així d’escatològics som els valencians. Sueca acull un festival internacional de cinema fet amb pocs recursos. Des del 19 fins el 25 de setembre ja està en marxa el Festival Interncaional de Cinema de Merda del CIM Sueca, o tal qual pronunciat “Cinemə Internacional de Merdə de Suecə”. Un esdeveniment dirigit a premiar, a través dels Premis de Cinemə internacional de Merdə de Suecə, l’audiovisual de baix pressupost, independent i no comercial. L’organitza l’Associació Cultural Per la Segona Llei de la Termodinàmica, Sueca TV i l’espai d’humor televisiu, Mãemeua.

festival

Cartell del Festival Internacional de Cinema de Merda de Sueca

 

Els gèneres en els quals es centra són la sèrie B, la sèrie Z, el gore i l’underground. Els organitzadors del Festival del CIM Sueca aspiren a donar visibilitat a aquelles produccions on prime la creativitat i la il·lusió abans que els mitjans econòmics i tècnics. El baix pressupost és la primera base per a poder participar al CIM Sueca. No ser-hi dins dels circuits comercials, per tant, és un punt a favor per tenir cabuda al Festival Internacional de Cinema de Merda de Sueca.

Al Festival del CIM-Sueca, hi ha l’exhibició de les produccions presentades a concurs i n’hi ha l’opció de veure alguns dels films subtitolats en valencià. En la programació del CIM-Sueca s’aprecien pel·lícules de diferents punts del món: Rússia, França, Estats Units, Mèxic, Austràlia, Alemanya, Portugal, Japó, Canadà o la Índia entre d’altres.

Els Premis

Els premis tenen uns noms curiosos. Els primers premis, tant de curtmetratges com de llargmetratges, del Suecan Horrorous Incoming Trophy (S.H.I.T) estan dotats amb 300 euros. Hi ha també un guardó FLASH, de 150 euros, per a curts de menys de 3 minuts de duració. Un altre OMEGA, un per a curts i un per a llargmetratges, de 150 euros i un guardó TERRETA a millor obra en valencià el qual premia amb 200 euros. El públic assistent escollirà els premis SHIT, FLASH i TERRETA a partir de les seues valoracions. En canvi, els guardons OMEGA ho seran per pitjors valoracions de l’audiència.

Al Festival Internacional de Cinema de Merda de Sueca s’han acceptat obres de qualsevol tipus de durada i en qualsevol format. Només les obres que els programadors del concurs seleccionen han estat projectades i es projectaran durant estos dies de Festival del CIM Sueca. Només cal desitjar als participants: molta merda!

Carbon Copy Trailer from Michael Dragnea on Vimeo.

 

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €