Quins són els concerts de les Falles 2017?

Ja és 15 de març i encara alguns no tenen els plans quadrats amb la colla. Les Falles tenen un origen popular contemporani, un vertader ritu de pas que dóna la benvinguda a la primavera amb la metàfora del foc i la renovació. La festa pagana es manifesta en com es viu la festa en ple segle XXI. Concerts, música, passacarrers, txarangues i orquestres. A la ciutat de València hi ha un munt de concerts per a gaudir de la festa. Quines són? A la Tresdeu hem reunit algunes de les propostes musicals i festives de les Falles 2017.

Xequebo Fallas Festival

Estes falles, la Falla La Bicicleta, a l’avinguda de Catalunya, es converteix en l’epicentre de la festa. El Xequebo Fallas Festival és una proposta musical alternativa i oberta a totes les persones. Els dies 16, 17 i 18 de març diversos artistes i DJ’s faran de contrapés a la música de radiofórmula i l’electrònica més comercial.

falles

La dona ocupa un lloc important en el festival. Les organitzadores promouen la presència de dones en els diferents àmbits del festival, tant que fa a la comunicació, com pels artistes i la producció. Les organitzadores destaquen que el Xequebo és un esdeveniment autogestionat i sense ànim de lucre.

Cafalla 2017 a la Murta Vins i Tapes

El 17 de març, la Murta Vins i Tapes vos espera al Carrer Mistral de València, al barri de Benimaclet, amb el concert d’El Diluvi i El Tio La Careta. Prèviament per motiude de l’autoanomenada festa Cafalla. El dimecres 15 de març organitzen un karaoke i des de ja fins al 19 de març, la Murta obri les portes a tothom qui vulga fer un beure i passar una estona diferent i divertida.

falles

Falles Populars i Combatives

Hui dia existeixen diversos moviments fallers que tracten d’incidir en la festa i aportar, si més cap, un punt de vista crític. Un bon exemple d’això és Falles Populars i Combatives, una agrupació de gent que entenen les Falles d’una altra manera. El col·lectiu es formà l’any 2003 i tracten de recuperar l’esperit popular i desinstitucionalitzat.

Els darrers anys, a més, han volgut viralitzar-se amb la publicació de videoclips, com per exemple «La Comboiera», que versionava el «hit» de l’estiu, «La Gozadera» o enguany, un original tema a base de «trap» anomenat «Crema la ciutat», per TRAPATU. Una àcida crítica a la massificació del turisme per «guiris» o l’insostenible preu de lloguer en la ciutat.

Falles Populars Autogestionades del Cabanyal

Un altre col·lectiu que es mou en aquest circuit alternatiu és Falles Populars Autogestionades del Cabanyal, organitzat per l’Espai Veïnal Cabanyal.

falles

Concerts de la Falla Arrancapins

falles

Cal destacar també la Falla Arrancapins. Un col·lectiu faller crític i autogestionat. Afincats al carrer de Vilanueva i Gascons de València, han organitzat també actes alternatius. El divendres 17, a les 23:30h, llancen el foc d’artifici fester amb «El Concertàs de Falles» i hi actuaran X-Fanekaes i Traficants de Sucre. La festa continua el dissabte 18 amb l’ «Acid Queen DJ’s Night Party» i acaba el 19 de març amb una castell de focs d’artifici i la «cremà» de la falla. Si per a les Falles 2017 esperaves una opció festiva alternativa, ja no hi ha excusa per a no eixir i fer comboi.

 

Concerts de la Falla Municipal de València

La Falla municipal també ha organitzat esdeveniments musicals per a les Falles 2017. Els dies 16, 17 i 18 de març seran els grups La Habitación Roja (L’Eliana), Smoking Souls (Pego) i Tórtel, respectivament. Tots ells começaran a la mateixa hora: a les 20:45. L’escenari dels concerts serà, ni més ni menys, que la mateixa base de la Falla Municipal, la qual té el lema València Ca La Trava, amb vora 40 metres d’alçada.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €