Narcos: 4 motius per a NO vore la sèrie

narcosNarcos s’ha erigit com una de les sèries de l’any. Amb dues temporades emeses, els seus seguidors estan a l’espera d’una nova entrega de capítols de la tercera temporada. Netflix ha rememorat la vida del narcotraficant colombià, Pablo Escobar, en una sèrie en spanglish dirigida per José Padilha. Podem veure les sinergies actorals entre els angloparlants i els hispanoparlants. De fet, a Narcos actua l’hispano-argentí, Alberto Ammann, i en la 3ª temporada el ja habitual de Netflix, el valencià Miguel Ángel Silvestre.

El brasileny Wagner Moura interpreta el capo del càrtel de Medellín (Colombia), mentre que el xilè, Pedro Pascal, fa de Javier Peña i l’americà, Boyd Holbrook, d’Steve Murphy, ambdos policies antidroga de la DEA. Narcos es localitza en el Medellín dels anys vuitanta i la creació dels càrtels de Cali i Medellín, amb un ampli mercat estés a Miami (Florida) i Nova York (Nova York).

Són diversos els factors que han fet d’esta, la sèrie de la qual tothom parla i vol vore. Amb tants elogis i virtuts audiovisuals, algun defecte ha de tenir Narcos. En este article vos direm els 4 motius pels quals no has de vore-la.

1. No pararàs de dir insults


“¡¡¡Hijueputa, malparido, gonorrea, te voy a pegar un bombaso que te voy a quebrar!!!”  i, així, en cada capítol de Narcos. Després de vore els tres primers episodis de la temporada 1ª començaràs a notar com “fill de puta” i “cabró” es desplacen per “hijueputa” i “malparido” i, a la mínima i en qualsevol context, diràs insults en colombià.

2. No podràs evitar els autospoilers de Narcos


La sèrie, basada en fets reals, i la potencialitat del personatge de Pablo Escobar et portaran unes ganes irrefrenables de cercar informació sobre el narcotraficant: contrastar si l’atrocitat que acabes de vore en el capítol ha passat de veritat, o comparar els personatges de ficció amb els reals. Tot això farà que els documentals siguen el teu pitjor enemic.

3. Prepara’t per a discutir

Sí, sí. Discutir amb els amics i amigues o familiars. Els espectadors es divideixen en dos sectors: els qui odien al màxim Pablo Escobar i els qui l’admiren. La indubtable intel·ligència de Pablo Escobar a l’hora de fugir de la policia colombiana, la CIA i la DEA i de crear un imperi de la cocaïna, passa per l’ús de la violència i del terrorisme. Escobar va tenir la sang freda de cometre atemptats i assassinar dirigents polítics. Però a la vegada va convertir-se en l’home més ric del món, segons la revista Forbes. Capaç de fugir de les autoritats, Pablo Escobar es convertí en l’autèntic poder a l’ombra de Colombia. Ja se sap, qui paga, mana.

4. Voldràs fer-te Narcotraficant


La línia entre els bons i els dolents es dissipa quan, tant narcotraficants com forces de l’estat, utilitzen la sang com via de lluita. No hi ha bons i roïns, hi ha interessos d’uns i d’altres. Per això, en vore Narcos, te n’adonaràs que ser narcotraficant i actuar al marge de la llei no et farà més delinqüent que un president o policia, els quals també són corruptes i manen d’acord amb els seus propis negocis. Per tant, per què no traficar amb cocaïna per fer-se rica i poderosa, si els polítics fan la llei a la seua?

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €