‘Som Moviment’: nou docuclip d’Aspencat

Aspencat presenten un ambiciós videoclip documental al qual visiten tres personalitats vinculades als moviments socials i algunes de les seues problemàtiques més importants. Es tracta del reputat sindicalista i líder polític andalús Diego Cañamero (ara diputat d’Unidos Podemos al Congrés), l’activista de la desobediència Enric Duran i la militant contra la violència policial i la repressió Ester Quintana. La cançó triada és ‘Som Moviment’, amb la col·laboració de la banda basca Esne Beltza, i forma part del seu últim àlbum Tot és ara (Halley Records, 2015).

Però el projecte ‘La Història és Nostra’ és alguna cosa més que un videoclip. A la peça s’intercalen imatges dels vocalistes d’Aspencat visitant els personatges i podem escoltar també alguns fragments de les entrevistes que van mantindre. En acabar el videoclip el grup ens ofereix poder gaudir de les entrevistes íntegres que van realitzar a Cañamero, Quintana i Duran a El Coronil, Barcelona i França respectivament, les quals estaran disponibles més endavant.

‘Cap a la Mediterrània’: Aspencat amb orquestra a València

Aspencat afronta el 2017 com un any d’inflexió en la seua trajectòria com a banda. Després de quatre àlbums, una maqueta i un disc de remescles, adobats de les seues respectives gires, la formació marinera anunciava fa uns mesos l’aturada indefinida de la seua activitat en acabar la gira d’enguany. Aquesta aturada però, no significa la dissolució d’un grup que viu segurament el seu moment més dolç. Més bé respon a una necessitat de planificar el seu camí i d’aturar momentàniament el ritme frenètic amb el que han empalmat discos, gires i altres projectes. Un d’aquests projectes és l’espectacle acústic amb orquestra de cambra ‘Cap a la Mediterrània’, que han recuperat recentment en un mini tour de tres concerts que els ha portat ja a Argentona i Calp i que finalitzaran a València aquest dissabte. La capitalitat del Cap i Casal, i experiències prèvies com les dels concerts de comiat d’Obrint Pas, fan preveure una vetllada especial, en la que la banda de Xaló repassarà -acompanyats d’una orquestra de cambra- les cançons dels seus darrers treballs. Aquest espectacle s’estrenava fa poc més d’un any a Teulada en un concert extraordinari que va arrancar la temporada de l’Auditori de Teulada-Moraira del passat 2016. El format de ‘Cap a la Mediterrània’ està inspirat en el videoclip ‘Música naix de la ràbia’, on la banda s’acompanyava d’una gran orquestra i que li ha valgut al grup diversos premis visuals.

Aspencat al rodatge de ‘Música naix de la ràbia’. Foto: Elena Mhu. Tresdeu Media.

En acabar aquest mini tour ‘Cap a la Mediterrània’, Aspecat iniciaran la nova gira elèctrica ‘La Història és Nostra’ -que acaben de presentar amb aquest nou projecte de videoclip documental- que tornarà a portar-los a encapçalar una llarga llista de festivals, i també a traspassar novament les fronteres de l’estat espanyol.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €