El Micalet estrena “Els Esperantistes” amb Cristina Garcia, Josep Manel Casany i Ferran Gadea

esperantistes teatre micalet

El Teatre Micalet estrenava el dimecres Els Esperantistes. Una obra amb text i direcció de Paco Zarzoso i interpretat per un repartiment valencià de luxe: Josep Manel Casany, Ferran Gadea i Cristina Garcia. Tots tres rostres molt reconeixibles al teatre i la televisió que s’uneixen per protagonitzar aquesta tragicomèdia que reflexiona sobre la fragilitat humana.

A l’espectacle Ferran Gadea i Cristina Garcia són dos germans que conviuen a la casa familiar, heretada dels seus pares: el que fóra president de la Societat Esperantista de la ciutat, qui va educar-los en l’estima a aquesta cultura, i la seua dona, la qual el va acabar abandonant en el seu intent obsessiu per traduir el Quixot a l’esperanto. Lázaro (Ferran Gadea) passa els dies tancat en l’habitació dels seus pares traduint Moby Dick a aquesta llengua. La seua germana Marta (Cristina Garcia) no sembla estar tan arrelada a l’esperantisme com ell.

La relació entre els dos canviarà en el moment en què Marta decidisca portar a la casa familiar a Àngel (Josep Manel Casany), un empresari immobiliari arruïnat de qui s’ha enamorat bojament. Darrere del que sembla un simple conflicte domèstic, Zarzoso aconsegueix que tot esclate d’una mera sarcàstica i carregada del seu humor habitual amb l’esperanto sempre present.

Els Esperantistes és una oportunitat única per veure a dos grans actors compartint escenari. Ferran Gadea ha estat guardonat com a millor actor als Premis AAPV 2017 i Josep Manel Casany és finalista als premis MAX com a millor actor protagonista per Hamlet Canalla. La Companyia Apropteatre va ser creada en 2012, amb l’espectacle A PROP, també protagonitzat per Casany i Gadea. Apropteatre aposta pels textos en valencià i per la qualitat dels seus espectacles. Pots anar a veure l’obra al Teatre Micalet fins al 7 de maig. A la mateixa web del teatre podràs aconseguir les entrades per 10 euros.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €