8 tipus d’amics dels grups de Whatsapp

WHATSAPP GRUPSNo hi ha dubte amb què Whatsapp és una de les aplicacions que s’ha integrat de ple en les nostres vides. Font d’alegries, però també de conflictes. Hi haurà moments en què desitjaries desinstal·lar-la, però reflexiones i esborrar-la seria pecar d’autista i tecnòfob. Els grups d’amics, de la família, de la feina o de la classe també troben la seua microrepresentació en Whatsapp. Cadascú és un món, de la mateixa manera, cada membre del grup de Whatsapp tindrà un rol que haurà pres per inèrcia. Estos són els 8 tipus d’amics o amigues que hi ha als grups de Whatsapp:

1.- EL SILENCIÓS

Mai respon a cap comentari del grup. Només quan cal felicitar a un amic de la colla o quan li fan una al·lusió directa. I, a més, respon amb economia de paraules: ni emojis, ni signes d’expressió i, fins i tot, sense correcció ortogràfica.

2.- EL CORRECAMINS

Com si fóra un servei d’atenció les 24 hores. Este tipus d’amic del Whatsapp és, la majoria de vegades, el primer en respondre a qualsevol pregunta, imatge, proposta o comentari. Agraeixes la seua prestesa quan tens la por a què ningú et responga al comentari que acabes d’escriure.

3.- EL PERIODISTA RADIOFÒNIC

Les notes d’àudio són el seu mitjà d’expressió el 80% de les ocasions. Ja puga ser un tema de conversa trivial, com un de molt rellevant. Eixe amic o amiga respondrà a mode de locutor de ràdio, malgrat que li respongues amb text. A més a més, ho farà esplaiant-se el que calga: 2 minuts o 4 si és menester. I, si ix de festa, no li importarà interropre’t amb una retransmissió en directe del seu gaudi en plena matinada.

4.- L’INTÈRPRET DE SIGNES

Les paraules no són lo seu, però domina els emojis a la perfecció. T’ha descobert emoticones que ni tan sols tu sabies que existien. És capaç de crear un significat o una història amb només 3 stickers de l’emojipèdia o expressar-ho tot sense lletres i amb un sol emoji.

5.- EL DE LES CAUSES JUSTES

Més d’una vegada ha passat aquell enllaç del Change.org en què demanava les firmes necessàries per a fer canviar una llei, demandar una injustícia social o defensar els drets bàsics de persones o animals. Este tipus d’amics solen ser els més reivindicatius del grup o, fins i tot, són capaços d’ajudar a un particular aliè al grup que busca que li responguen l’enquesta d’un treball acadèmic.

6.- EL FILÒLEG/LA FILÒLOGA

Domina el teclat QWERTY a la perfecció. Aquest tipus d’amic del grup és qui menys errades fa: és el o la filòloga oficial. Només hi haurà un moment en què el veuràs flaquejar: quan està ebri. Eixe moment de festa i desconnexió serà l’únic en què els accents obert i tancats, les dièresis o els apòstrofs hauran desaparegut de les seues intervencions.

7.- EL/LA XERRAIRE

Si cal separar subjete i predicat, ho farà i enviarà dos missatges. Si cal, també escriurà una parrafada després d’estes dues frases. No li importarà redactar la seua particular bíblia i es prendrà tot el temps del món per a explicar-se. Tot el contrari a l’economista de paraules del grup, al silenciós.

8.- L’«SPAMMER»

Qualsevol foto, vídeo o missatge en cadena o viral serà motiu d’enviament per part d’este amic o amiga del grup. Si ha vist una notícia curiosa o un meme graciós a Cabronazi, Finor Valenciana, Kalebarraka o Yisucrist, no dubtarà en compartir-lo. De vegades et trauràs uns riures, d’altres, simplement, ni et molestaràs en descarregar el seu arxiu.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €