‘Volar’: nou tema i videoclip d’Assekes

assekes volarEl grup Assekes publica nou videoclip del darrer senzill ‘Volar’. La banda de Benifaió (Ribera Alta) ha portat al seu terreny un dels temes de 21 Pilots, ‘Ride’. El senzill compta amb la preproducció de Tristan Esparza, la producció i enregistrament de Mark Dasousa als Atomic Studio i, pel que fa al videoclip, ha estat gravat, dirigit i produït per Vicent Sanguinelli.

Amb la novetat, Assekes trenca, no només amb el silenci creatiu d’un any, sinó també amb el so a què ens tenen acostumats: «barreja noves sonoritats amb guitarres, veus saturades, gran predomini  de sintetizadors i bateries experimentals. Rock i synth-pop acompanyat amb una línia de veu pròxima al rap alternatiu amb influències del pop internacional», asseguren els riberencs.

Amb una aturada de vora quatre anys des del 2012 fins al 2016, els d’Assekes havien passat de puntetes per l’escena. No obstant això, des del darrer treball discogràfic, els de Benifaió han acomplit amb més de 50 concerts entre Catalunya i el País Valencià, tot passant per escenaris com el Festivern, Feslloch o l’Aplec dels ports. Enguany tornen amb novetats gràcies al videoclip del nou senzill, ‘Volar‘.

ASSEKES DES DELS INICIS

L’origen del grup de Benifaió es remunta fa quasi deu anys, en el 2008. La banda la formen Joan Duart (frontman/veu), Pere Duart (guitarra i cors), Diego Salvador (bateria), Josep Duart (teclats i cors), Francesc Duart (guitarra i cors), Toni Collado (baix), Paco Estarlich (trombó), Miguel Villanueva (trompeta). No va estar fins el 2012 que publicaren el seu primer EP, En poques paraules (2012). El disc, segons els d’Assekes «seguia la línia del mestissatge que dominava el panorama de la música del moviment reivindicatiu valencià: ska, rock alternatiu i música popular».

Del primer treball poden presumir d’haver fet una de les versions més enganxifoses de la mítica cançó ‘Tio Canya‘,  o també un vertader himne estiuenc amb ‘Mero‘. Amb este primer disc, uns iniciàtics Assekes tocaren arreu de la geografia valenciana junt amb referents com Obrint Pas, Aspencat, Orxata entre altres.

Amb el segon treball, Un nou camí (Autoeditat, 2016), els riberencs apostaren per una nova senda sonora i experimentaren amb nous ritmes i col·laboracions. Deslligant-se una mica del rock d’ska i dolçaina, al segon disc hem pogut veure’ls amb col·laboracions com les d’Aspenkat en el senzill ‘‘Nou camí‘ o amb Tardor a ‘En la nit‘.

També comptaren amb la col·laboració de l’ara diputat, Josep Nadal (Gossa Sorda) en el track ‘Venga a vivir’ o ‘Kirda’ amb els venecians Pharmakos i EmbolicatsA més a més, hi trobem una picada d’ullet a Rita Barberà amb el track ‘¡Qué hostia!‘, esta vegada sí, en un tema amb bases d’ska i sintetitzadors que ens arriba a recordar a La Gossa Sorda de l’Últim Heretge (Maldito Records, 2010).

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €