Txarango, Aspencat i Viva Suecia al Concert de Benvinguda de la UV

Des de la Universitat de València han iniciat ja el degoteig d’informacions respecte al seu Festival de Benvinguda per al curs 2017/2018. Hui fan públic el cartell de l’esdeveniment central de la programació: el Concert de Benvinguda. Celebrada des de fa uns anys a la Plaça de Bous de València, la vetllada tindrà enguany tres protagonistes de nivell. Es tracta de tres bandes diferents però que comparteixen el seu èxit recent a les escenes alternatives i independents. Els valencians Aspencat, els catalans Txarango i els murcians Viva Suecia són els artistes triats per començar el curs amb bon ritme.

Els primers són els reis de la música en llengua pròpia al País Valencià i han conquerit l’escena alternativa estatal a base de treball, un gran directe i cançons arrebatadorament esperançadores. Una fòrmula no massa distant de la de Txarango, tot i que aquests canvien els subgreus i les dosis de ràbia d’Aspencat per un caràcter més alegre i extrovertit. Els catalans acaben de publicar el seu quart disc El Cor de la Terra (Discmedi, 2017), amb el que s’han consolidat com un dels projectes musicals més reeixits de Catalunya. Viva Suecia no es queden curts. Parlem de la banda revelació de l’indie espanyol (Millor Cançó 2016 per ‘Bien por ti’ als Premios MIN de la Música Independiente) gràcies al seu segon disc Otros principios fundamentales (Subterfuge Records, 2017). Les entrades per als concerts estan ja disponibles a la plataforma Onetwotix.com.

Comiat d’Aspencat

A més el concert de la Plaça de Bous tindrà un component emotiu que farà encara més especial la vetllada. Després d’onze anys, cinc discos i més de 600 concerts Aspencat són junt amb La Raíz i Los Chikos del Maíz un dels principals referents de la música alternativa valenciana. Tot i això, amb l’activitat frenètica de la banda els últims anys i després de gires peninsulars i internacionals (Portugal, França, Alemanya, Croàcia) i projectes com ‘Cap a la Mediterrània’ o ‘La Història és Nostra’, la banda necessitava un descans. El Concert de Benvinguda serà l’última actuació de la veterana banda marinera al País Valencià abans de la seua aturada indefinida. A més serà el penúltim d’una sèrie de set concerts (el darrer serà a Barcelona) que els serviran per acomiadar-se un temps dels seus seguidors i seguidores.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €