Notícies

El Trastero: sàtira anarquista des de la trintxera valenciana

Pau Berga | 25 Juliol 2017

el trastero sàtiraLa sàtira, bo, permetre la sàtira en els mitjans de comunicació, és símbol de la qualitat democràtica d’una societat. Consentir o no la crítica al poder a través de l’humor demostra el grau de censura en un sistema polític. A les dictadures ja se sap que no s’autoritza, ni tan sols, la llibertat d’informació i expressió. Al País Valencià existeix una revista satírica en castellà feta des de la trintxera: El Trastero, la revista que ríe por no llorar. Una publicació amb caràcter iconoclasta i anarquista fundada el 2012.

En apropar-te a l’FNAC de Sant Agustí (València), podràs trobar als socis del projecte: fan propaganda i vénen exemplars de la revista El Trastero. Es tracta d’un projecte editorial autogestionat que beu íntegrament de les aportacions dels compradors. El disseny gràfic és a càrrec de Pablo Fernández Serrano i els redactors i col·laboradors signen sota pseudònims ben curiosos: Francisco de la Cruz, Ernesto Frustado, Juan José Perezoso i María de la Indignidad.

Cada número costa 2€ i compta amb diverses seccions: Best sellers no recomendados, on proposen títols irònics de llibres ficticis sobre figures públiques; vinyetes humorístiques de diversos artistes; notícies inventades al estil El Mundo Today; amb Música, El Trastero recomienda proposen mitja dotzena de treballs discogràfics de bandes de l’escena alternativa. Fins i tot, s’hi troba una sopa de lletres sobre elements de la democràcia sobre els quals són crítics, com la Constitució.

, , , , , , , , , , , , , ,

Sense comentaris. Sigues el primer.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada


Aquesta web utilitza galetes per a millorar l'experiència de l'usuari.