Notícies

El Trastero: sàtira anarquista des de la trintxera valenciana

Pau Berga | 25 juliol 2017

el trastero sàtiraLa sàtira, bo, permetre la sàtira en els mitjans de comunicació, és símbol de la qualitat democràtica d’una societat. Consentir o no la crítica al poder a través de l’humor demostra el grau de censura en un sistema polític. A les dictadures ja se sap que no s’autoritza, ni tan sols, la llibertat d’informació i expressió. Al País Valencià existeix una revista satírica en castellà feta des de la trintxera: El Trastero, la revista que ríe por no llorar. Una publicació amb caràcter iconoclasta i anarquista fundada el 2012.

En apropar-te a l’FNAC de Sant Agustí (València), podràs trobar als socis del projecte: fan propaganda i vénen exemplars de la revista El Trastero. Es tracta d’un projecte editorial autogestionat que beu íntegrament de les aportacions dels compradors. El disseny gràfic és a càrrec de Pablo Fernández Serrano i els redactors i col·laboradors signen sota pseudònims ben curiosos: Francisco de la Cruz, Ernesto Frustado, Juan José Perezoso i María de la Indignidad.

Cada número costa 2€ i compta amb diverses seccions: Best sellers no recomendados, on proposen títols irònics de llibres ficticis sobre figures públiques; vinyetes humorístiques de diversos artistes; notícies inventades al estil El Mundo Today; amb Música, El Trastero recomienda proposen mitja dotzena de treballs discogràfics de bandes de l’escena alternativa. Fins i tot, s’hi troba una sopa de lletres sobre elements de la democràcia sobre els quals són crítics, com la Constitució.

, , , , , , , , , , , , , ,

Sense comentaris. Sigues el primer.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.


Aquesta web utilitza galetes per a millorar l'experiència de l'usuari.