La Valldigna capital del jazz amb el 13è Pop al Carrer

El festival Pop al Carrer – Desllunat arriba a la seua treztena edició més jazzístic que mai. Tindrà lloc el 14 i 15 de juliol en la platja vallera i el promouen LaCasaCalba i l’Ajuntament de Tavernes. Compta, a més, amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Ivestigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana i la Diputació de València. La idea d’enguany és anar més enllà de les músiques populars contemporànies amb les que es va concebre. Seguiex buscant la barreja de disciplines artístiques amb el protagonisme de les arts en viu tot i que, això sí, continuant amb la participació d’artistes ben

L’escenari per celebrar-lo serà de nou la plaça de les Palmeretes a la platja de Tavernes de la Valldigna i l’accés és lliure i gratuït. A més, enguany es prestarà especial atenció a tot allò que envolta i complementa el gaudi dels espectacles com és el bon menjar amb cuina creativa i de proximitat de la mà de Pep Solà, cuiner de Fusta Orgànic de Gandia; la Food Truck Tandoor, amb cuina agroecològica i com a complement hi haurà l’habitual carta refrescos i granissats de fabricació casolana.

cartell pop al carrer

En aquestos dos dies, es podrà gaudir dels ritmes sincopats i improvisacions de Josep Lluís Galiana, un saxofonista de primera, experimentador múltiple i improvisador, molt proper a l’ambient de les músiques contemporànies i l’art sonor, Galiana representa la vessant free jazz del festival, amb un alt component interactiu; del gypsy jazz de Gatos Revoltosos, amb un estil personal que beu del manouche, però també del rock, pop i la música balcànica, aquesta nova formació presentarà un repertori variat que inclou balades amb sonoritats zíngares fins a un fast a 320 ple d’improvisacions coloristes.

 

La calidesa d’Arantxa Domínguez i Ricardo Belda, que amb el format clàssic elegant de piano i veu, obrin el ventall jazzístic a un públic més generalista. El seu projecte conjunt que començaren a girar l’any passat ha estat presentat, entre altres seus, al Palau de la Música dins del cicle Jazz a poqueta nit; del hard bop de Ramón Cardo & The Nyora Boopers, formació liderada pel veterà saxofonista valencià Ramón Cardo que interpreta els ritmes del hard bopun estil nascut als anys 60, fonament del jazz contemporani.

Del jazz flamenc de Radio Pesquera (Pablo Novoa & Nono García) que uneixen la guitarra elèctrica del primer amb la flamenca del segon per elaborar cançons instrumentals que revelen les seues influències musicals de Jazz, blues, flamenc i músiques llatines; i de Guadalupe Mediavilla amb el conjunt de músics que l’acompanyen des d’Argentina en la seua gira europea, aquesta acordionista i cantautora argentina adopta un personal estil híbrid que participa de la música popular latinoamericana (tango, bossa nova, cumbia, bolero, etc.) i del jazz, amb un fort component de ritmes zíngars.

I, per als més menuts Jazzejant amb xiquets de la mà de Sedajazz per ensenyar-los alguns ritmes bàsics del jazz (swing, reggae, salsa, etc.) i aprofundir en les emocions que ens provoquen fent jazz a través del joc i l’experimentació. També es podrà aprendre a ballar el lindy-hop de la mà dels directors de l’escola Black Bottom Studio. Tot un ventall d’estils que caben dins d’aquest híbrid gènere musical que és el jazz. Es farà també un homenatge a tota una generació de músics vallers que, començaren amb el jazz a finals dels 90 de la mà de Ximo Caffarena i de les sessions que oferia el Pub Padur, regentat per Ximo “El Gato”.

Estaran instal·lats també els jocs populars Pícnic creats per Disparatario on tota la família podrà posar a prova la seua destresa, utilitzar utensilis de cuina transformats en pura diversió, a ritme de swing. El projeccionista valler Santiago Estruch prepararà curtmetratges en clau de jazz i en format de super-8 donant un ambient de club de jazz a la plaça de les Palmeretes on el Triangulista serà el mestre de cerimònies per introduir i contextualitzar les actuacions.

 

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €