‘Influencers’ per a la nova campanya de promoció del valencià

'Influencers' per a la nova campanya de promoció del valencià

Adrián Mora Maroto (@adrianmoramaroto) amb la samarreta

La Conselleria d’Educació i Cultura ha posat en marxa una campanya de promoció del valencià que ha trencat amb tots els precedents. Per primera vegada, una campanya institucional ha comptat amb influencers’ per tal de traslladar el seu missatge. El govern de la Generalitat ha pagat a aquestes persones perquè es fotografien amb samarretes que porten frases en valencià. Samarretes de la marca ‘És la teua’, creada especialment per a aquesta campanya anomenada ‘Sempre teua’, que es durà a terme durant el pròxim any i mig amb diferents actuacions.

Campanya dirigida als “valencianocallants”

Segons el conseller d’Esport, Educació i Cultura Vicent Marzà, la campanya està dirigida als “valencianocallants”. ‘Sempre teua’ pretén arribar als segments de població i a aquells llocs i en què menys es parla valencià. Els joves, les grans ciutats, les zones comercials i els llocs de feina en general són alguns dels objectius principals.

Samarretes promocionades per influencers

L’ús d’influencers ha trencat tots els esquemes. L’administració valenciana mai habia dut a terme una iniciativa pareguda amb la participació d’aquestes persones tan influents a Instagram. En total han sigut 28 influencers els que han estat contractats. Aquestes persones han penjat una foto al seu perfil vestint samarretes amb la frase “Construiré mil ponts mil vegades”. Són samarretes de la marca ‘És la teua’, creada a propòsit de la campanya. La Conselleria assegura que molt prompte es posaran a la venda.

Fotografia de @lau_closet a instagram

Fotografia de @lau_closet a instagram

Per què influencers?

Que els influencers reben diners de les marques a canvi de publicar fotos amb la seua roba no és cap secret. El que no coneixiem fins ara és que l’administració podia entrar en aquest joc. Amb aquestes figures el que estaria buscant la Conselleria és arribar a un sector de la població molt determinat. D’una banda jove. D’altra castellàparlant o “valencianocallant”, com diu Marzà. En la primera acció —en la qual els famosos han publicat fotos amb les samarretes—, la campanya ha arribat a 1,5 milions d’usuaris i 50.000 m’agrada.

La campanya ja està en marxa i durant el pròxim any i mig es realitzaran diferents accions. Ja es coneix que un autobús personalitzat visitarà entre aquesta tardor i la primavera de 2019 un total de 100 municipis i 130 centres comercials i supermercats de més de 2.500 m2 de superfície. Es poden consultar més detalls a la pàgina web de la campanya.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €