Candidatures finalistes dels Premis Ovidi Montllor 2017

 

mireia vives i borja penalba Las Naves

Mireia Vives i Borja Penalba estan nominats en 4 categories

El Col·lectiu Ovidi Montllor ha comunicat les candidatures finalistes dels Premis Ovidi 2017 que se celebraran el pròxim 9 de novembre. A Castelló, en el marc del Trovam, s’aplegaran els màxims exponents de la música en llengua pròpia. Un total de 48 produccions d’entre 90 propostes han estat seleccionades per a aquesta última fase d’uns guardons que estan dividits en tres blocs: premis musicals, premis de disseny i de videoclip i premis honorífics al suport i a la trajectòria. Pel que fa als videoclips, Tresdeu Media —l’agència de comunicació que edita aquesta revista— ha estat nominada pels videoclips de “Cap per avall” de Zoo, “Vida” de Smoking Souls i “Som moviment” d’Aspencat. Els premis honorífics seran atorgats al segell discogràfic valencià Comboi Records pel suport a la música en valencià i a Maria del Mar Bonet per la seua trajectòria.

Premis musicals

Els premis musicals estan dividits en deu categories. La gran novetat d’enguany és la inclusió de la categoria de “mestissatge”. Els que més nominacions tenen són Zoo i Mireia Vives i Borja Penalba. Ambdós opten a guanyar el guardó a la Millor cançó, Millor lletra i Millor producció i/o arranjaments. A més, també estan en disposició de fer-se amb el premi al Millor Disc en les seues respectives categories. Júlia els segueix de prop amb tres nominacions, a Millor cançó, Millor producció i/o arranjaments i Millor disc de pop. Altres artistes com Xavi SarriàTomàs de los Santos Solk també opten a guanyar dos premis. Al final de l’article teniu la llista completa de nominats per categories.

Zoo és un dels que més nominacions té als Premis Ovidi Montllor 2017

Imatge del videoclip de “Cap per avall” de Zoo

Premi al Millor Videoclip i Disseny

És en aquest bloc on entra en joc Tresdeu Media, l’agència de comunicació editora d’aquesta revista. Fins a tres videoclips produïts per ells i dirigits per Pau Berga opten a guanyar el premi al Millor Videoclip. “El cap per avall” de Zoo, “Som moviment” d’Aspencat i “Vida”, d’Smoking Souls. Són els tres videoclips que comparteixen candidatura amb Antoni Sendra i Jonathan Cremades, per “Caminant entre elefants” d’Inèrcia.

Pel que fa a la categoria de disseny, els nominats són Jordi Albinyana, per Ethiopiques / Bum Bum Bum de Cavallo (Música de Telers), Josep Gil i Susi Martínez, per De tornada a les ribes d’Urbàlia Rurana (Mésdemil), Mineral Gràfics, per Primerenc de la Rondalla Primer de Maig (Autoedició) i Soysoft i Magda Arques, per Pròxima B de Júlia (Malatesta)

Premis honorífics

Per últim s’han de destacar els premis  honorífics, que s’atorguen al Suport a la música en valencià i a la Trajectòria. Són els dos únics guardons que ja tenen guanyador. En la primera categoria els homenatjats són Comboi Records. El passat febrer, el segell discogràfic valencià Comboi Records (format per dos històrics activistes
de la música a València, José Rivas i Carlos Carrasco) va cessar la seua activitat. Durant els darrers onze anys, i enmig d’una greu crisi de la indústria discogràfica, Comboi Records ha anat publicant regularment treballs de cançó, de pop d’autor, de folk, de jazz i bossa, de nombrosos artistes de la nostra terra, canten en la llengua que canten o facen música instrumental. La presència gens anecdòtica de músics en valencià al seu exquisit catàleg (Julio Bustamante, Carles Dénia, Eva Dénia, Rafa Xambó, Àlvar Carpi, Gent del Desert, Baraca Folk, Josep Maravilla, Ivan Brull, La Romàntica del Saladar…) és reconeguda pel COM amb aquest Premi Suport tot desitjant-los una feliç jubilació.

D’altra banda, el premi a la Trajectòria el rebrà Maria del Mar Bonet. Serà esta la tercera vegada que el COM atorgue el seu Premi a la Trajectòria a un artista no estrictament valencià (en les ocasions anteriors foren Toti Soler i Joan Manuel Serrat). És del tot innecessari enumerar ací els molts mèrits de Maria del Mar Bonet, una de les figures més emblemàtiques de la Cançó, amb cinc dècades de trajectòria artística, l’excel·lència i coherència de la qual són reconegudes sens dubte per tothom. Una obra decisiva que ha enlairat la Cançó des del seu context de música mediterrània moderna i on totes les varietats de la nostra llengua, populars i literàries, hi tenen un encaix harmònic. El Col·lectiu Ovidi Montllor vol premiar Maria del Mar Bonet «pel seu art, pel seu mestratge i també pel seu coratge cívic, que s’ha fet ben present de nou ara, en uns moments especialment complicats per a la nostra societat. Tindrem la sort de comptar amb ella a la gala de lliurament dels Premis Ovidi i a la Fira Trovam, on gaudirem del seu espectacle de
commemoració de 50 anys als escenaris».

A continuació teniu la rel·lació completa de les categories i els nominats d’aquesta

NOMINATS ALS PREMIS DEL JURAT MUSICAL

Millor disc de cançó d’autor
Abraham Rivas, Cançons de la roba estesa (Mésdemil)

Mireia Vives i Borja Penalba, Línies en el cel elèctric (Mésdemil)

Tomàs de los Santos, Segona mà (Mésdemil)

Verdcel, De plantes, talaies i cims (i una aroma), (Edicions 96)

Millor disc de folk
Apa, Flamencianes (Mésdemil)

Gent del Desert, Ésser viu (Comboi Records)

Solk, Herència (Mésdemil)

Urbàlia Rurana, De tornada a les ribes (Mésdemil)

Millor disc de hip hop i electrònica
Pupil·les, Les silenciades (Atomic Studio)

Tesa, Al-tesa (Autoedició)

We Are Not Brothers, No som germans remixes (Música de Telers)

Zoo, Raval (Propaganda pel Fet)

Millor disc de mestissatge
Candela Roots, Humanité (Mésdemil)

El Diluvi, Ànima (Música de Telers)

Tito Pontet, Candela (Mésdemil)

Xavi Sarrià, Amb l’esperança entre les dents (Propaganda pel Fet)

Millor disc de pop
Gem, Dent de lleó (Autoedició)

Júlia, Primera B (Malatesta)

Mireia Vilar, Madre Salvaje (La Casa Calba)

Tardor, Patraix (Primavera d’Hivern)

Millor disc de rock
Mox Nox, Cova ampla (Autoedició)

Senior i el Cor Brutal, Valenciana vol. 1 (Malatesta)

Smoking Souls, Cendra i or (Propaganda pel Fet)

Trineu, Peix cru (Mésdemil)

Grup revelació (Premi Escola Valenciana)
Gin Lemon’s, Irreflexions (Autoedició)

Nuc, Viatgera de l’espai (Autoedició)

Profanos, Starter/Pausa (Autoedició)
Solk, Herència (Mésdemil)

Millor producció i/o arranjaments
Cavallo, Ethiopiques / Bum bum bum (Música de Telers)

Júlia, Pròxima B (Malatesta)

Mireia Vives i Borja Penalba, Línies en el cel elèctric (Mésdemil)

Zoo, Raval (Propaganda pel Fet)

Millor cançó
Júlia, “Cap parat”, Pròxima B (Malatesta)

Mireia Vives i Borja Penalba, “Casablanca”, Línies en el cel elèctric (Mésdemil)

Tomàs de los Santos, “Balconades”, Segona mà (Mésdemil)

Zoo, “La mestra”, Raval (Propaganda pel Fet)

Millor lletra
Abraham Rivas, “Roba estesa”, Cançons de la roba estesa (Mésdemil)
Mireia Vives i Borja Penalba, “Línies en el cel elèctric”, Línies en el cel elèctric (Mésdemil)
Xavi Sarrià, “Renaixem”, Amb l’esperança entre les dents (Propaganda pel Fet)
Zoo, “La mestra”, Raval (Propaganda pel Fet)

2) NOMINATS ALS PREMIS DE DISSENY I VIDEOCLIP

Millor disseny
Jordi Albinyana, per Ethiopiques / Bum Bum Bum de Cavallo (Música de Telers)
Josep Gil i Susi Martínez, per De tornada a les ribes d’Urbàlia Rurana (Mésdemil)
Mineral Gràfics, per Primerenc de la Rondalla Primer de Maig (Autoedició)
Soysoft i Magda Arques, per Pròxima B de Júlia (Malatesta)

Millor videoclip
Antoni Sendra i Jonathan Cremades, per “Caminant entre elefants” d’Inèrcia

Pau Berga (direcció) i Tresdeu Media (producció), per “El cap per avall” de Zoo

Pau Berga (direcció) i Tresdeu Media (producció), per Som moviment d’Aspencat

Pau Berga (direcció) i Tresdeu Media (producció), per “Vida” d’Smoking Souls

3) PREMIS HONORÍFICS

Premi Suport a la música en valencià a Comboi Records

Premi a la Trajectòria a Maria del Mar Bonet

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €